in

Mørkere tid = tullete ponni

Regntid betyr regndekken med hals

Nå er vi virkelig i en mørkere tid. Det kommer nok til å være ganske så mørkt fremover, i det minste frem til snøen kommer. Det bare regner, det er grått, trist og kaldt. Hund og hest er konstant våte. Dyrene kan ikke kun være inne uansett hva slags vær det måtte være. Så Kvikk har stått ute i øspøsende regnvær slik at både pysj og han er gjennomvåte. 

Våt hest

Kvikk har aldri hatt et regndekken med hel hals. Kun vanlig regndekken. Nå syntes jeg det var på tide å kjøpe et skikkelig fint regndekken med hals slik at han slipper å bli våt og kald. Har merket at han bli litt stiv om han har blitt litt kaldt. Tror nesten at han på sine eldre dager har funnet ut at han vil ha det varmt, men ikke for varmt, og tørt. Satser på at han vil holde seg tørr og forholdsvis varm fremover 🥰

Nå som det er en mørkere tid har Kvikk begynt å bli litt teit og fokuserer på inngangen til ridehuset. Han må virkelig irettesettes for det virker nesten som han leter etter noe å skvette for. Med en gang han hører noe så vil han se ditt. Han får ikke lov til slikt tull, men litt irriterende at han blir slik. Vi var på vei nedover mot inngangen når Pernille og Roger kom inn, Kvikk var da på vei til å flykte bakover, du kjenner liksom at han krommer seg sammen og gjør seg klar til å flykte, dersom du da ikke irettesetter han med en gang så vil han nok ta en 180 grader og løpe. Jeg skjønner at det er en mørkere tid nå, men for en tullete ponni. Nå skal det sies at han kan tulle litt når det kommer noen inn i hallen uavhengig om det er lysere eller mørkere tid 🙄 Han er bare litt mer tullete nå. Uansett så skal han fokusere på å jobbe så det skal han få lov til å gjøre fremover 🤣 #evigopptimist

Flink ponni på trening

Mørkere tid - tullete ponni

Kvikk er fortsatt arbeidsom og positiv, samtidig som at han er verdens største kosegutt. Bare han slapper av litt mer når det kommer til inngangen til ridehuset så blir det bra. Planen min var egentlig å starte opp med bom/sprang trening igjen, men det må jeg nok vurdere litt til 🤣 Begynner å bli en stund siden vi deltok på stevner i 40 cm nå.
Jeg angrer veldig på at jeg sendte han på sommerbeite i 2017. Vi var så godt igang med sprangtreninger hvor vi da hoppet 80-85 cm. Etter ca 6 uker uten å ri så syntes jeg det var skummelt og holdt meg da til 40 cm lenge. 
Etter at han begynte å bukke så mye i sprangen konfererte jeg med veterinær hvor vi konkluderte med at han ble pensjonert fra sprangbanen. Så egentlig er jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre vedrørende sprangen. Dressurbommer i stedet kanskje…

Sprangstevne

I dag har jeg kjøpt et helt nytt hodelag og nye tøyler til han. Gleder meg til å prøve det på han i morgen. 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Pengesluk - Hest er best

Pengesluk – hest er best?

Frekk Fjording - nok er nok

Jeg ble sinna