in ,

Gressing på gang

Beitesesongen nærmer seg med stormskritt, og (opp)-gressing er derfor utrolig viktig. Nå om dagen gresses Kvikk ca en halv time hver eneste dag. Dette må gjøres i korrekt tempo for at fordøyelsen skal venne seg til friskt gress på ny.

Gressing, fjordhest som gresser seg opp

Gresstilvenning – gressing

Noen hester er følsomme overfor nytt, kraftig gress som i begynnelsen av sommeren er proteinrikt og frodig. I verste fall kan for kraftig beite føre til at hesten får forfangenhet. Det beste er om hesten er på beite kun en liten stund av gangen for så å øke frem til hesten kan stå ubegrenset på gress. 

Kvikk koser seg masse med mye tid ute nå i finværet. Han har nesten ikke tid til å vente på meg for å komme seg til gresset. Jeg er sikker på at han hadde gått selv om jeg hadde latt han 🤣
Tror ikke han noen gang kommer til å bli lei gress. Selv etter at han har fått stå på gress så prøver han å spise mer gress på vei inn til stallen. 

Gressing

Gleder meg til Kvikk er klar for å stå på dagbeite hele dagen. Det må selvsagt gro litt mer på beitet før beiteslipp, men det kommer seg. 

Kvikk skal få lov å stå på beite sammen med kjæresten Donnatella denne sesongen også 🥰 De kosa seg masse sammen i fjor. Kvikk har det så herlig på Stall Uller. Vi har snart stått på denne stallen i 1 år nå å flere år skal det bli.

Kvikk har tidligere vært på sommerbeite i uker av gangen. Det er noe han skal få slippe å gjøre igjen. Han trives best med å være på beite på dagtid for å komme inn i stallen på kveld og natt. Han trenger mosjon, stell og kjærlighet 💕 Kun det beste er godt nok for min flotte fjording. 

Fjordingen min

Fikk du med deg dette innlegget: 

17. mai feiring

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

En fin 17. mai feiring

Gratulerer med dagen Kvikk – 18 år