in ,

Dressur – time med Gunn

Tirsdag hadde jeg time i dressur for Gunn. Dette er første timen etter programridningen på Østre Mørdre Gård hvor jeg valgte dressurprogram LC3. Må si dette var en hard og krevende time samtidig som den var veldig morsom. 

Dressur

Jeg har valgt å satse på grenen dressur, det er dette jeg synes er mest morsomt. Jeg er også veldig glad i å ri program, dette skyldes nok mest at jeg da vet nøyaktig hva jeg skal ri. Samtidig som jeg vet at hesten min får variert ridning. Jeg synes ikke det er like lett å være så kreativ når jeg rir. Når jeg rir på time for Gunn så setter hun alltid sammen en time som er morsom, utfordrende og variert. 

Jeg er lært opp til at når man rir dressur og da spesielt for trener så skal man komme litt finkledd 😊 Jeg synes det er veldig morsomt å kle oss opp litt. Kvikk kler veldig godt litt knærsje farger 😍

Her står han å nyter solen, roen og litt frisk luft før vi går inn i stallen etter timen med Gunn ❤❤❤❤❤ 

Kvikk nyter solen etter trening - dressur

Time for Gunn – dressur

Som sagt så var dressurtimen i dag både utfordrende, hard og  krevende time samtidig som den var veldig morsom. Kvikk var nok litt veldig sprek.  Vi travet og galopperte godt frem. Serpentiner og sjenkelvikninger. Det ble mye mer galopp enn det har blitt på de siste timene.

Vi skulle ri kontragalopp i dag. Vi startet da på en volte, så opp langsiden frem til ca midten, for så å vende over banen og oppover i kontragalopp. Jeg skulle så holde denne galoppen rundt hele sporet. Kvikk fant ut at han ikke skulle det så han kastet på seg eller bukket. Så da var det bare å starte på nytt da. Tror jaggu han «tulla» 3-4 ganger jeg, men denne gangen ga jeg meg ikke. Jeg ble veldig sliten og følte at han bare var tung å ri. Kjente ut som om jeg ikke kom til å klare det, noe jeg også sa i fra om:  «Jeg klarer ikke» sa jeg nok litt tydelig, men jeg vet jo at vi ikke får gi oss før vi har løst oppgaven. 

Herlig selvfølelse

Må si det var en helt herlig følelse når vi var ferdig med dressurtimen. Ikke var jeg redd, ikke syntes jeg det var så ekkelt med «tullet» hans heller.
Selv om jeg syntes det var litt ekkelt å skulle galoppere når jeg så folk kom inn i hallen eller stod rett utenfor, men det skal jeg nok overvinne. Han skvatt så fælt her om dagen at det sitter litt i hodet mitt fortsatt 🙄.  Bare tull!

Må jeg stå opp

Kvikk verdens herligste fjordhest

Kvikk er en helt herlig og morsom fjordhest. Jeg kan prise meg lykkelig for at han endte opp hos meg. Snart fyller han 18 år, men det er ikke en alder for denne unghesten. 
Nå skal vi fortsette å øve på og utfordre oss begge to, men vi har ikke dårlig tid. Det har egentlig blitt mye nå i det siste selv om det har gått veldig bra da 😅. Ridd program ute, rir på småturer rundt stall og hall, rir på utebane, men det aller største er at jeg fortsetter å ri selv om han prøver seg og tuller litt – da også uten å få klump i magen. 

Jeg red i dag også, tok det litt mer med ro i dag enn vi gjorde i går. Travet godt frem, sjenkelvinkinger og galopp begge veier. I dag uten tull og tøys 🥰

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Hvorfor bukker hesten

Dressurprogram LC3

Selvtilliten avtar noe