in

Fjordhest

Det finnes så mange fine fjordhester, men ingen fjordhest er så fin som min. Nå er vel ikke jeg så veldig objektiv akkurat. Kvikk har en så herlig personlighet. Han oppmuntrer, trøster, furter og trasser 🤣 Dersom jeg ikke får vært i stallen og ridd han pga sykdom så blir han grinete. I det siste har jeg vært mye mer i stallen og Kvikk er en gladfis igjen. 
Jeg gikk litt tilbake til andre innlegg jeg har skrevet om Kvikk i bloggen og det viser seg at han blir litt tullete hver gang jeg er litt mindre i stallen.

❤ mammadalt ❤

Fjordhest Kvikk

Fjordhest

Det store norske leksikon har dette å si om fjordhesten: 

  • Fjordhesten er et av Norges nasjonalsymboler, og en rase som har klart omstillingen fra jordbrukshest til fritids- og hobbyhest godt. Det er økt oppslutning om rasen blant ungdom. Det arbeides videre med signalaktiviteter, markedsføring og mer forskning på rasen. Innavlsutviklingen overvåkes nøye.
  • Fjordhesten er i gjennomsnitt litt over 140 cm høy (mankehøyde). Den tilhører derfor egentlig ponnirasene, selv om man i Norge ser på rasen som hest og ikke ponni.
  • Rasen er gammel, selv om den første stambok over fjordhesten ikke utkom før i 1910.
  • Den har mange primitive kjennetegn som vi nå ikke finner hos noen andre hesteraser enn den viltlevende przewalskihesten, for eksempel mørk stripe langs oversiden (midtstol, ål og halefjær), mørke tverrstriper på bena (benstriper) og mørk tverrstripe over manken (grep).
  • Fargen er normalt blakk (brunblakk, ulsblakk, rødblakk eller gulblakk), men grå hester forekommer også.
  • Hodet er lite, med bred panne og brede kjaker; halsen, manken og krysset er kort og godt muskelsatt. Bena er fine og sterke.
  • Fjordhesten er nøysom, hardfør og utholdende samt sikker på foten i bratt og ulendt terreng.

Som du ser på bildene av Kvikk så begynner manen hans å bli lang, dette er bevisst da vi sparer til lang liggende man 🥰 Det er nok ikke så lenge før manen legger seg ned nå. 

Jeg må jo si at det å ha to så fine firbeinte som vi har gir mye glede nå i en ellers usikker tid. 

Følg myndighetenes råd. Hold deg hjemme, unngå unødig sosialkontakt, vask hender nøye og ellers bruk sunn fornuft. 

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Fire år siden Kvikk ble min

En usikker tid