in ,

Middagstips denne uken, bør prøves

Middagstips:

Denne uken har vi også fått levert mat fra Godt Levert, maten ble nå levert sist søndag slik at vi da kunne starte ukens sunne middag på mandag. I og med at det er snakk om ferske råvarer her starter vi alltid med fiskemiddagen.

Uerfilet på risseng

Dette er første gangen jeg spiser Uer, det var kjempe godt, hele retten var god. Risen ble kokt som anvist på pakken for så å bli blandet i en saus av mel og vann, buljong, sennep og matfløte. Dette ble lagt i en form med fisken på toppen. Dill og litt sitronsaft over fisken igjen. 1 Roedeporsjon = 150 g uerfilet + 150 g risblanding – 380 kcal. Retten serveres med en salat av crispy og cherrytomater.

Middagstips - Uer

 

Pølseform

I og med at vi hadde en “date-night” midt i uken valgte vi å lage pølseformen til det. I pølseformen skulle det være pølser, poteter, rødløk og gulrøtter. Gulrøttene var slappe og myke så de fikk vi ikke brukt, retten ble laget på onsdag og jeg må si at de burde holdt seg fine til da. Pølseformen ble laget uten gulrøtter, men den var kjempe god. 1 roedeporsjon = 390 kcal.

Pølseform

Spicy Satay Stir fry

Denne retten har vi hatt nå flere ganger, det gjør ingenting da denne er ganske smakfull grunnet woksausen og vanskelig å gå lei. Strimlet svinekjøtt, fersk ingefær, hvitløk, paprika, vårløk, grønne bønner og en pose Blue Dragon Spicy satay woksaus, serveres med brun basmatiris. 1 Roedeporsjon= 320 g wok + 150 g ris – 372 kcal.

wok

Bon apetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Høst uten tvil – regn, flom …

Treningshelg og dugnad