in , ,

Bilder – Cruise i Middelhavet med Allure of the Seas.

Bilder – Cruise i Middelhavet med Allure of the Seas.
Da har jeg gått gjennom alle bildene vi tok i forbindelse med cruiset i middelhavet med Allure of the Seas, alle 4045 av de.Det har tatt meg noen dager for å si det slik, men jeg elsker å se på bilder og fikk anledningen til å mimre litt.  Av disse har jeg valgt ca 600 bilder som dere kan se her, trykk på bildet for å se albumet og bla dere gjennom. 🙂 Når du er inne på albumet kan du trykke på et av bildene så blir den stor og du kan bla som vanlig.

Oppsummering og mitt syn på cruise ser du nederst, du vil også finne linker til artiklene nederst.

Alle gode ting tar slutt, dette cruiset over på et blunk. Neste gang blir det mellom 10 -14 dager.

Håper du har kost deg med våre Bilder – Cruise i Middelhavet. Nedenfor finner du link til artiklene alle dager og oppsummeringen.

Cruise i Middelhavet dag 0 – reisen til Roma:
Cruise i middelhavet dag 1 –  del 1, fortsatt i Roma
Cruise i middelhavet dag 1 –  del 2, ombord Allure of the Seas
Cruise i Middelhavet: Dag 2 – Napoli
Cruise i Middelhavet: Dag 3 – Allure of the Seas
Cruise i Middelhavet: Dag 4 – Barcelona
Cruise i Middelhavet: Dag 5 – Palma de Mallorca, Spania
Cruise i Middelhavet: Dag 6 – Marseille, Frankrike.
Cruise i Middelhavet: Dag 7 – La Spezia
Cruise i Middelhavet: Dag 8 – Hjemreisen

Oppsummering:

Alt i alt er jeg imponert og fornøyd med Cruise gjennom Royal Caribbean og Allure of the Seas, men det er mye å huske på. Alle priser på skipet er oppgitt i dollar, prisene oppgitt er heller ikke de reele prisene. På oppgitt pris må du plusse på moms og 18% obligatorisk driks, så en flaske vin til 40 dollar kommer fort opp i 60 dollar alt i alt. Det er generelt dyrt på skipet, en kaffe mocca som i realiteten er en pose pulver-kakao og litt kaffe kostet 5 dollar pluss moms og 18% driks. En coctail kom på mellom 10 og 15 dollar. Kursen lå på 8,5 så det var pluss minus norske priser.

Eksempler på butikker om bord var Mikael Kors, Guess, dyre gullsmedbutikker og en  souvenirbutikk. Fikk ærlig talt ikke med meg om det var noen klesbutikker der, må innrømme at shopping ikke er det jeg er mest glad i.

Spa avdelingen var også noe høyt priset. Jeg hadde problemer med ryggen så jeg var på full body massasje med bambusrør, var vist siste inn, kjøpte med en olje som luktet som tigerbalsam og en gel som jeg måtte bruke på ryggen hver dag resten av cruiset. Regnet ut at dette kom på rundt 2700 NOK. Det skal sies at ryggen ble mye bedre etter denne behandlingen.

Allure of the Seas har så mye aktiviteter på skipet at man rekker ikke gjennom alt. Skøytebane, kino, teater, stand up comedy show, Rocke konsert med “Tenors of Rock”, Vann show og masse masse mer. Av de tingene vi fikk med oss var det ingen ting å utsette på disse aktivitetene.

Utflukter i regi av Allure of the Seas var det så som så med, vi betalte ca 150 dollar for en open top bus. Synes dette var noe dyrt når det ikke er en guidet tur samt at sjåføren ikke snakket engelsk. Vi gikk i land et par andre steder hvor vi betalte alt fra 35- 70 EUR for en like bra tur om ikke bedre, her kunne man hoppe på og av som man selv ønsket gjennom hele dagen. (kursen på EUR og USD er tilnærmet lik den dag i dag).

Bassengene og solsengene var helt greie. Sengene stod litt vel nærme hverandre, det var ikke mellomrom mellom de så om det var fullt så ble det litt vel intimt. I bassengene var det saltvann og det var jo veldig fint, blir brunere av saltvann enn klorvann. Det var også flere oppvarmede boblebasseng, deilig for kropp og sjel. På solseng-området gikk det opptil flere kelnere som sørget for at du fikk i deg nok drikke, mot betaling selvfølgelig. Frosne cocktails, iskald øl og masse annet fristende drikke.

Alt i alt har jeg stortrives på turen, vi har blitt tatt vare på uansett hvor vi gikk. Var vi til middag så var det 3-4 personer som gjorde alt for deg hele tiden, kunne faktisk bli litt slitsomt til tider. Vår room-attendant passet på både oss og tingene våre, han gjorde sitt ytterste for at vi skulle føle oss trygge og velkomne. Han redde opp sengen når vi stod opp og var vi “uheldig” å rotet den til igjen så redde han den på nytt, tror han var innom rommet vårt rundt 3 ganger om dagen for å se at alt var i orden. Var vi på rommet så fikk vi være i fred altså så han var aldri til sjenanse for oss.  Han lagde håndkledyr til oss og ryddet rommet vårt et par ganger, var nok litt rotete for han:-) Siste kvelden lå det 2 stk konvolutter som vi kunne legge driks i om vi ville at 1 eller 2 spesielle ansatte skulle ha litt mer. Vi synes det var vanskelig å vite hvor mye vi skulle gi, når vi er i syden pleier vi gi mellom 10-15 EUR til vaskedamen. Vi ga 35 EUR i driks til room-attendanten vår, ingen anelse om dette var å anse som nok eller for lite. Han virket fornøyd hvertfall, redde opp sengen vår siste dagen mens vi var til frokost selv om dette var noe han ikke hadde trengt å gjøre. (Vi har blitt ganske så bortskjemte

Når vi først bestilte dette cruiset var jeg veldig skeptisk på om jeg kom til å trives, men det gjorde jeg absolutt. Gleder meg masse til neste cruise, da med Allure of the Seas i Caribbean (tror jeg).

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Hjemme igjen

Lørdagskos med sol