in , , ,

Cruise i Middelhavet: Dag 7 – La Spezia

Cruise i Middelhavet: Dag 7 – La Spezia

Da var vi tilbake i Italia, nærmere bestemt La Spezia. Dette er siste hele dagen på Allure of the Seas, i morgen reiser vi hjem.

Som vanlig startet dagen med frokost, det ble ikke roomservice i dag, det ble frokostbuffet på Windjammer marketplace. Alt for mye å velge mellom, her er det frokoster fra alle nasjoner.

Frokost på Windjammer marketplace

Etter frokost gikk til turen til bassenget for å slikke sol og bade litt. I går oppdaget vi ismaskinen med “all you can eat” frozen yoghurt, så vi spiste til vi fikk nok, bare så synd at det ikke skulle mer en to små is til før det sa stopp.

Frozen yoghurt

La Spezia – Wine tasting in Tuscany

Vi ble hentet 13:45 med buss og var tilbake på Allure of the Seas klokken 18:30. Guiden var rene komikeren så bussturen på 1 time og 20 minutter gikk ganske fort. Vi kom til en koselig vingård om het Borgo La Torre som også er en “Bed and breakfast”, tror nesten jeg har lyst til å komme tilbake for en lang-weekend.

Vingård

Vi ble så tatt med i en vinkjeller hvor det ble fortalt litt om vinen de lager. Prisen på vinen var fra 9 EUR til 16 EUR. Vinen stod i “tønner” i alt fra 2 år og oppover.

Vinkjeller

Vi fikk smake på 2 forskjellige hvitvin og 1 rødvin. MonteCarlo Vermentino og Toscana Bianco som var hvitvin og Albireo som var rød. Jeg likte den røde best, mens mannen min likte hvitvinen best. Vi fikk brød med olivenolje, ost, prosciutto, salami, mandelkake og oliven. Aldeles nydelig.

vin

Etter vinsmakingen fikk vi gå rundt på egenhånd og utforske. Vi fikk da se vinrankene, egentlig ganske vakkert.

vinranker

Det var ikke kun vinranker de hadde her, de hadde sitrontre og pæretre også.

Pæretre

På gården hadde de tre nydelig gårdshunder. Den ene var ganske så rund, skjønte hvorfor når vi satt der, folk/turistene matet de jo med prosciutto. Må jo fortelle at de prøvde å gi den ene brød først, den spyttet det bare ut igjen. Er det ikke kjøtt så kan det bare være.

gårdshunder

På veien tilbake til La Spezia fikk vi øye på noen nydelige fjell. Trodde det var snø med det første, men det var faktisk marmor.

Marmorfjell i La Spezia

Middag

Hver dag til middag får vi løkbrød mens vi venter på forretten, dette må være det beste brødet jeg noen gang har smakt.

Til forrett valgte mannen min “Caprese salad” mens jeg valgte “creamy roasted garlic soup”. Til hovedrett valgte han “Lasagna al Forno” og jeg valgte “slow roasted pork shoulder”. Vi valgte i dag hver vår dessert og en på deling, det er tross alt siste kvelden. Det ble da “sticky bread and butter pudding”, “chocolate sensation” og “dessert sample”. Utrolig god mat. I dag tok vi også et glass vin til hovdretten.

Middag

 

Etter middag tok vi en drink på et sted som spilte Latino-musikk, kos i grunn. Når vi skulle gå opp til Lugaren for kvelden gikk vi forbi “Amber Theater”, vi kunne høre god gammeldags musikk. Det var “Tenors of Rock” som spilte, synd vi ikke fikk med oss hele konserten det vi så var veldig bra.  Gutta har vært med på “The X Factor”

https://www.youtube.com/watch?v=exLuCrAKg4k

Når det kommer til dagens outfit fikk jeg et lite problem, kjolen jeg skulle ha på har av en eller annen mystisk grunn krympet siden jeg brukte den sist. Dagens outfit ble i dag det samme som outfiten i: Cruise i Middelhavet: Dag 3 – Allure of the Seas, trykk på linken for å se kjolen.

Les om neste dag her: Cruise i Middelhavet: Dag 8 – Hjemreisen

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Cruise i Middelhavet: Dag 6 – Marseille

Cruise i Middelhavet: Dag 8 – Hjemreisen