in , , ,

Cruise i Middelhavet: Dag 3 – Allure of the Seas

Cruise i Middelhavet: Dag 3 – Allure of the Seas

I dag er vi kun til sjøs, vi er på vei til Barcelona. Så i dag sov vi lenge, tok en sen frokost eller lunsj om man skal være helt korrekt, frokosten slutter klokken 11. Maten var ikke så god som den så ut, men en kaffe Mocca fra Starbucks skuffer aldri.

Frokost/lunsj

I dag var vi på vinsmaking, “Lafite Wine Tasting Experience”.

På vinsmaking skal man se, rotere glasset, lukte og smake. Når man roterer glasset ser man rennende “staver/dråper” på innsiden, disse forteller deg hvor høy alkoholprosent det er.

Første vinen vi smakte på er en Bordeaux Blanc, denne hvitvinen er en blanding av 2 druer. Denne er e bllanding av 60% Sémillon og 40% Sauvignon Blanc. Jeg syntes ikke denne smakte så godt alene, men når jeg spiste litt kremost eller blåmugsost først smakte den veldig godt.

Andre vinen vi smakte på er en Bordeaux Rouge, rødvin. Denne er en blanding av 70% Merlot og 30% Cabernet Sauvignon. Denne passet ypperlig til Brie.

Tredje vinen var en Médoc, rødvin. Denne var mørkere og mer fyldig enn den første rødvinen. I denne var det 6o% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot.

Fjerde og siste vinen var en Pauillac, rødvin. Mørke rød og veldig tykk. 75% Cabernet Sauvignon og 25% Merlot. Denne passet ypperlig til blåmugsost. Det ble også sagt at denne rødvinen passer bra til Biff, Lam, Kalv og mørk sjokolade.

Om rødvinen er romtemperert skal denne stå 15 minutter i kjøleskap før den serveres. Dersom hvitvinen er kjøleskapskald bør denne stå litt i romtemperatur før denne serveres da den ikke skal være kjøleskapskald.

Romantisk

IMG_5318

Etter vinsmakingen gikk vi en tur i Central Park hvor vi så Kapteinen, han er fra Norge og gjør som han vil 🙂

Kaptein

Dagens Middag:

Forrett: Mannen min valgte Royal Shrimp Cocktail og jeg valgte tomato and baked feta cheese salat. Til hovedrett valgte vi Rosemary lamb shank. Dessert valgte han Key Lime pie og jeg valgte frozen strawbery mousse.

Middag

Dagens outfit:

Outfit

Etter middag trente vi lattermusklene på Comedy Live, lo så jeg gråt. Må absolutt få med oss et show til.

Comedy Live

 

Les om neste dag: Cruise i Middelhavet: Dag 4 – Barcelona

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Cruise i Middelhavet: Dag 2 – Napoli

Cruise i Middelhavet: Dag 4 – Barcelona