in , ,

Cruise i Middelhavet: Dag 4 – Barcelona

Cruise i Middelhavet: Dag 4 – Barcelona

I dag hadde vi bestemt oss for å utforske litt på egenhånd. Først frokost og store mengder kaffe for å våkne, er egentlig umenneskelig å sette på vekkeklokken når man har ferie.

Frokost

Barcelona

Vi tok en shuttlebuss fra havna og inn til byen. Vi tittet litt rundt selv, så fikk vi øye på en City Sightseeing buss. Vi satt oss oppe da dette var en “open top bus”, så slo vi to fluer i en smekk – sightseeing og soling. Kostet litt mye synes nå jeg, 27 EUR per pers. Vi fikk se mye vakkert, slik som denne bygningen med fontene og “fossefall”.

fontene

Som de andre stedene vi har vært i har Barcelona også mange flotte bygninger og statuer. Dersom du ser ser på de to siste bildene i collagen nedenfor ser du bygningen som ble brukt i Sommer-OL 1992. I følge Wikipedia ble Linda Andersen første norske kvinne som vant gull i et sommer-OL. Det skjedde i seiling, i klassen europajolle. Jon Rønningen vant gull i bryting. Resultatet for Norge ble to gull, fire sølv og en bronsemedalje.

Ol barcelona

Camp Nou

Vi gikk av bussen på Camp Nou, offisielt navn er Estadi del Futbol Club Barcelona. Denne fotballstadion ligger vest for sentrum av byen Barcelona, i Catalonia i Spania. Camp Nou er hjemmebanen til fotballklubben FC Barcelona. Stadionet ble åpnet den 24. september 1956. Tilskuerkapasiteten på Camp Nou er i dag 99 354, noe som gjør den til Europas største og et av verdens største fotballstadioner. Mannen min ble som en guttunge på julaften der vi gikk rundt og tittet. Jeg må innrømme at jeg koste meg masse og synes at dette er  vel det beste vi har sett hitill, foruten Colosseum da. Colosseum kan du lese om her.

FC Barcelona

Vi hoppet på bussen igjen og avsluttet med lunsj på McDonald’s og sightseeing på kjøpesenteret Maremagnum. Må jo besøke dette kjøpesenteret da det er eid av Klepierre som også eier selskapet mannen min jobber for.

maremagnum

Spa

Ryggen var kranglete i dag så da ble det en tur på spa, tenkte det var bedre en at ferien skulle bli “ødelagt”. Det ble 50 minutter med: Bamboo Massage, warm bamboo shoots and fragrant oils slide, roll, and massage the muscles into pure bliss. Super deilig, kan virkelig anbefales. I tillegg til massasjen fikk jeg en øyenmaske på kjøpet, hun syntes jeg hadde for mørke ringer under øynene til å ha så vakker hud, samtidig som hun var sikker på at jeg var en super sprudlete jente som absolutt var for ung til å være gift … Er det rart hun klarte å selge meg hudpleieprodukter til over 120 dollar da? På Allure of the Seas er alle priser i dollar da dette er et skip som pleier å gå i Karibien, ikke det at dollaren er så sterk, men prisen på massasjen var høy nok allikevel.

Spa

Middag

Middagen tok vi på det vanlige stedet. Til forrett ble det Bay Scallop Gratin (melted garlic-herb butter and olive breadstick) til mannen min og mozzarella salad til meg.  Hans valg til hovedrett ble Shrimp Ravioli, jeg valgte Coq au vin. til dessert ble det Chocolate hazelnut truffle tart og Vanilla crème brulee som vi delte.

Middag

Outfit

Dagens outfit ble i dag en grå dress, Ivory kort-armet bluse, og min favoritt veske fra Guess.

outfit

 

Les om neste dag: Cruise i Middelhavet: Dag 5 – Palma de Mallorca, Spania

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Cruise i Middelhavet: Dag 3 – Allure of the Seas

Cruise i Middelhavet: Dag 5 – Palma de Mallorca, Spania