in , ,

Cruise i Middelhavet: Dag 5 – Palma de Mallorca, Spania

Cruise i Middelhavet: Dag 5 – Palma de Mallorca, Spania

Dagen startet som vanlig av vekkerklokken, i dag ringte den kl 07:00. Allure of the Seas la i havn rundt 05:30-tiden i dag og startet reisen igjen 15:30 så vi hadde ikke mange timene til å utforske Palma by (Palma de Mallorca). Først ble det frokost på en helt annen restaurant. Frokosten var nydelig og vi hadde en fantastisk utsikt. Veldig harmonisk. Her kommer vi nok til å fortsette å spise frokosten vår, de har mye større utvalg blant annet slik som speilegg. Speilegg er noe jeg har savnet så jeg spiste 3 i dag så nå er jeg ironisk nok lei egg, blir nok roomservice i morgen da vi skal på en tidlig utflukt.

Frokost

Palma de Mallorca

Første vi så når vi gikk av shufflebussen i Palma de Mallorca var katedral La Seu, jeg forelsket meg virkelig i denne, synd at bildene ikke viser det man ser når man står rett foran den.
I følge wikipedia er La Seu-katedralen er en av de mest berømte katedralene i Mallorca, denne er forøvrig en gotisk katolsk katedral. Den er 121 meter lang, 55 meter bred og 44 meter høy. Designet på spansk “levantino” gotisk stil med påvirkninger fra de nordeuropeiske gotiske. De begynte å bygge i 1229 med kong Jakob I av Aragon i spissen, men de var ikke ferdig før i 1601. Katedralen ligger med utsikt over Parc de la Mar og Middelhavet, beskyttet av de gamle bymurene.

La Seu, Palma de Mallorca

Vi hadde bestemt oss for å utforske på egenhånd i dag også. Ble en City Busstour i dag også, bussen tok oss gjennom hele byen. Som alle de andre byene vi har vært i er det også i denne byen fine bygninger, statuer, fontener. Dette har derimot vært den varmeste og frodigste byen vi har vært i.

natur

Med den varmen som har vært i dag i Palma de Mallorca ble det både bading og frozen strawbery daiqiri. Det gikk en kelner rundt med en “tralle” og ropte iskald øl, når man så i trallen var den full av isbiter og øl, den så veldig kald ut. Bassengene på skipet er fylt med saltvann fra havet, kjempe deilig temperatur. Tror faktisk jeg fikk farge i dag. (om dere lurer på hvorfor jeg skriver skip og ikke båt så er dette grunnet at den norske Kapteinen på Q&A ble rimelig fornærmet da en i salen spurte om åssen piloten kom om bord i båten, fikk da klar beskjed om at pilot/losen kom i båt for å borde skipet)

Sommerkroppen 2015

Middag

I dag valgte mannen min en Chilled banana and run soup til forrett, Roasted Duck til hovedrett og Bittersweet chocolate souffle til dessert. Jeg valgte simple and classic Caesar salad til forrett, carved filet of beef tenderloin til hovedrett og Double strawberry cheesecake til dessert.

Middag

 

Etter middag tok vi en drink på Blaze før vi skulle gå til lugaren, vi gikk da gjennom “kunstner-gangen” som vi stoppet for å ta noen bilder. Det stoppet et par som lurte på om vi ville bli tatt bilde av sammen, jeg synes det bilde ble veldig fint. Så her er dagens outfit:

Outfit

 

Les om neste dag her: Cruise i Middelhavet: Dag 6 – Marseille

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Cruise i Middelhavet: Dag 4 – Barcelona

Cruise i Middelhavet: Dag 6 – Marseille