in

Treningsprogram dressurhest

Trening av dressurhesten

Det er viktig å finne et godt treningsprogram som passer for deg og hesten uavhengig av hvilken gren du rir. Et treningsprogram skal videreutvikle dere begge og hjelpe dere med å nå deres mål. 

Trening av dressurhest 

Dressurhesten utsettes for store belastninger under trening, og sjansen for belastningsskader kan bli stor dersom det ikke blir tatt i bruk forebyggende tiltak. Det er lett for, at den daglige treningen kan bli veldig ensformig med terping på øvelser som er viktige på stevner. Hesten har på lik linje med oss mennesker behov for variasjon i treningen for å kunne yte best mulig og ha det godt med seg selv. Det er viktig med variert treningen som styrker hestens leddbånd, sener og smidighet.
Det sies at det beste er å variere mellom styrketrening og kondisjonstrening

Treningsprogram flink hest

Her er noen tips

 • Variere underlaget du rir på
 • Ri ut på tur i ulendt terreng
 • Bommer, små hinder og longsjering
 • Før og etter en trening er det viktig å være grundig med oppvarming og nedskritting.
  • Hesten trenger tid på å sette i gang kroppen sin før en treningsøkt.

Kavaletter og bomtrening

Riktig ernæring er også veldig viktig dersom man skal ha en holdbar og utholdende hest. Godt grovfôr og alltid friskt vann er meget viktig. Hvor mye grovfôr og kraftfôr en hest trenger er meget individuelt. For eksempel så trenger ikke Kvikk like mye som en KWPN gjør. 

Gjeldene fôrplan for Kvikk

 • Grovfôr
  2 kg høy til frokost
  2 kg høy til lunsj
  1 kg høy i ekstraposen som gis når alle hestene har kommet inn
  3 kg høy til kveld
 • Kraftfôr
  Morgen: 1 dl ekstrem eller diamant + gulrot og en frukt
  Kveld: 2,5 dl diamant, 2,5 dl luserne omega 3, en kopp multivitamin, to måleskjeer salt og 3 liter varmt vann. 
  Etter ridning: 2,5 dl diamant, 2,5 dl luserne omega 3 og 2 liter varmt vann. Denne serveres gjerne med gulrot og frukt. 

Jeg er veldig glad for at Kvikk ikke trenger mer enn dette. Kraftfôret kjøper jeg på Felleskjøpet til en ganske rimelig penge. Det er mye forskjellig kraftfôr dere ute som koster ganske mye. 

Trening av dressurhesten – treningsprogram

Jeg er absolutt ingen ekspert på hvordan å trene en hest. Jeg googler meg frem til informasjon og tips. Jeg spør de flinke folkene rundt meg så mye jeg kan. Mest av alt gjør jeg så godt jeg kan for å trene Kvikk og meg selv, ofte er ikke det godt nok å da må jeg ha litt hjelp. Tidligere har drømmen vært MC med Kvikk før vi gir oss, men det ser ikke ut til at vi kommer oss forbi LC 😕 Nå har mye kommet på plass siden jeg startet LC til 50,5% så jeg vet jo ikke hvordan prosenten hadde blitt nå. Tenker at en mer realistisk drøm vil være LA 🥰

For å kunne finne et treningsprogram som passer for dere så er mitt beste tips:
finn en god trener som passer for dere som ekvipasje. Det har jeg gjort, Gunn C Skovholt

Treningsprogram dressurhest

Oppdatering egentrening – Kvikk og Tonje

Som jeg har skrevet mye om så har jeg tidligere slitt med litt angst når jeg rir. Dette har blitt mye mye bedre, men jeg får tilbakefall i blant. I det siste har jeg hatt et tilbakefall, det gjør ridningen så demotiverende. Når jeg har det slik får jeg dårlig samvittighet ovenfor Kvikk da jeg føler jeg ikke klarer å gi han det beste, noe han virkelig fortjener. 

I det siste har jeg slitt så med galoppen. Har virkelig ikke fått til venstregaloppen så jeg har mistet hele hode helt. Så hva gjør jeg da? Jo, jeg gir opp litt så da blir det ikke mye galopp på Kvikk.  Det har gått litt bedre for hver dag denne uken, men jeg har ikke klart å “slippe meg helt løs”, man må ta litt hensyn til andre som rir samtidig med oss slik at vi ikke er så mye i veien for de 😆

Morgenfugl

Lørdag reiste jeg i stallen tidlig på morgenen slik at jeg hadde ridehallen for meg selv 😅 Jeg tenkte at det kan være greit å ri helt alene for å se om jeg klarer å fokusere og slappe mer av da. Det funket virkelig, det ble en fin økt på 35 minutter med mye galopp og Kvikk gikk godt frem i alle gangarter, vi ble ganske slitne og svette 😋

Det er ingen tvil om at jeg elsker å matche, denne gangen i en tynn boblejakke fra CRW og sjabrakk fra LeMieux i fargen hunter green.

Treningsselfie - treningsprogram

Kvikk var bare super, heldigvis hadde jeg godbiter i lomma denne gangen. Han fortjente virkelig masse ros og godbiter 💙

Flink fjording på egentrening

Nå må jeg bare fortsette denne gode fremgangen og lære meg å ikke bli stresset dersom det ikke er like lett hver eneste gang. Også må jeg absolutt lære meg å slappe av når det er flere i hallen, jeg er mye bedre på dette også enn jeg var tidligere altså. Tidligere avsluttet jeg økten meget tidlig dersom det ble “for mange” i hallen. Nå rir jeg på, men jeg galopperer ikke. Så fra nå SKAL jeg galopperer minimum en runde på stor volten i både høyre- og venstregalopp. Jeg får ikke lov til å gi meg før jeg har gjort det 😏 

Nå skal vi fortsette den gode jobben vi som en ekvipasje gjør og finpusse vårt treningsprogram slik at vi fortsetter den gode progresjonen. 

Første gjørmerullings

Vi har hatt en periode med sol og masse snøsmelting. Kvikk benyttet muligheten til å rulle seg i gjørma. Han pleier faktisk ikke gjøre det, men om han blir litt varm og svett så gjør han det gjerne. Ser virkelig ut som om han har kost seg masse da 🥰

Dressurhesten rullet seg i gjørma

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Hest er tidskrevende

Hest er tidskrevende

Dressurrytter

Dressurrytter – dressurtante