in

Fjording

Må si at min absolutte favoritt hesterase er fjording. Fjordingen er så allsidig og robust, men ikke alle fjordinger er som min helt spesielle Eken. For de av dere som ikke vet det så heter Kvikk egentlig Eken. 

Hesterasen fjording

Nå er ikke jeg så veldig objektiv akkurat, men min helt egen lille fjording med en mankehøyde på 148 cm og snart 18 år er noe av det beste som har skjedd meg. 

Fjording - Kvikk

Det er ikke mange hester eller dyr generelt jeg vet om som smiler, men min Kvikk gjør nå det. Det samme gjør Håkki ❤ Jeg føler vi er veldig heldige med begge våre firbeinte barn. 

Fjordingen og hunden

I dag tok det litt lenger tid i stallen enn vanlig og i tillegg var jeg senere ute enn jeg pleier også. Når jeg kom til stallen var det bare å begynne å henge opp klissvåte dekken og finne frem tørre dekken. Himmelen åpnet seg virkelig i dag samtidig som været slo om og det ble kaldt igjen. For de av dere som har kjennskap til hest, vet at det da er fare for at hestene føler seg veldig mye mer spreke. 
Kvikk var ikke noe unntak i dag. Det var litt hopp og sprett i oppvarmingen, veldig godt han fikk det ut mens vi fortsatt skrittet. Vi var fire som red samtidig i hallen i dag, men når vi ser litt opp for hverandre og samtidig bruker hele hallen så er det egentlig ikke noe problem 😃

Sprek hest

Kvikk var nok litt sprek i dag slik som han “spratt” til i dag. Jeg skal ri på time i morgen så jeg håper på litt varmere vær da. Når han spretter på denne måten får jeg alltid vondt i ryggen da jeg har slitt med låsinger i rygg  og har slitt med bekkenet mitt. Det er absolutt mye bedre nå og ikke verre enn at Ibux lindrer 😅

Denne sportsfjordingen min var nå flink i dag også. Vi har sluttet å ri med lyddempende ørehette. Dette er forøvrig en ganske så falsk trygghet da jeg merker at han hører ganske mye selv med den på, men den tar selvfølgelig bort noe støy og demper de aller høyeste lydene. Jeg bruker den mest på vinterstid pga snøras fra taket. Det hender bare at jeg kvier meg litt for å ta den av så den blir værende på en liten stund lenger enn nødvendig. 

Livet med fjordhest

 

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Ponnitroll

PS of Sweden Merlot

Dressurtime, PS of Sweden så klart