in ,

Halloween 2015 er over, feiret du?

HALLOWEEN-KONKURRANSEN
12194648_970515256342163_2461477939955514418_o

Vinneren av Halloween konkurransen ble trukket i går som lovet. Vinneren av 4 kg Halloween godis ble Thomas som allerede har blitt informert. 🙂

Følg med utover, det vil komme nye konkurranser som du kan delta i og kanskje du blir den heldige vinneren. 🙂

 

Halloween/allehelgensaften

Utsnitt fra Wikipedia: Allehelgensaften, på engelsk kalt Halloween, er dagen før allehelgensdag, og feires 31. oktober. Allehelgensdag er i Den norske kirke lagt til første søndag i november, mens den i Den katolske kirke er lagt til 1. november. Allehelgensaften feires derfor i katolske områder 31. oktober, noe som innebærer at den norske allehelgensaften ikke nødvendigvis faller på samme dag som Halloween. I Norge har det blitt en tradisjon å feire Halloween 31. oktober. I ortodoks tradisjon feires allehelgensdag første søndag etter pinse, og ifølge keltisk tradisjon på kvelden 31. oktober.

Jeg har aldri tenkt på at dette er en religiøs feiring, har du? Dette stod på Store Norske Leksikon: “Tradisjonen med å gå fra dør til dør har sin opprinnelse i 1800-tallets allehelgensfeiring. Ifølge folketroen kunne de døde ferdes fritt allehelgensaften. De reiste rundt i store følger, som ble kalt oskorei eller åsgårdsrei, sammen med nisser, alver og annet skrømt. Irske og britiske emigranter tok med seg tradisjonene til USA, der feiringen fant sin nåværende form. På 1930-tallet var det politiske kampanjer mot halloweenfeiringen i USA, men skikken ble ufarliggjort av at de yngste barna ble hovedpersonene.”

I år pyntet vi huset med gresskar, edderkopper, spindelvev og masse annet som hører det skumle til. Jeg elsker å kle meg ut så vi måtte jo det. 🙂 Mannen min som kledde seg ut som djevelen selv. Han var så fin atte og jeg kledde meg ut som ei heks. Jeg skulle egentlig være politikvinne, men men kanskje neste år. 😉

Halloween

Gleder meg allerede nå til neste anledning til å kle meg ut. Forrige gang var jo 80-talls party, kanskje det blir 70-talls party neste gang. Hippie tia var jo morsom den.

Håper du har hatt en fin helg. Ønsker deg en fin mandagskveld videre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Beauty Lifestyle butikk og velvære klinikk

En knekk i stoltheten