in , ,

Et ønske som gikk i oppfyllelse

Et ønske

Jeg har hatt et ønske i mange år nå, jeg har ønsket meg bunad. Min bror og jeg har vært så heldige å få bunader av vår mor. Tusen takk mamma. I slutten av september bestilte vi min Romeriksbunad på Husfliden på Strømmen. Det var mulig den var ferdig til jul sa de, men ihvertfall til 17. mai. Husfliden ringte meg på mandag og fortalte at den nå var klar til prøving. Vi avtalte prøving onsdag 04.11.15. Den satt som den skulle så nå gjenstår det bare å sy på bunadssølvet så er den klar, alt sølv er nå levert inn så da er det bare å vente. I år kommer jeg til å bruke bunad i julen og jeg gleder meg. Håper også mine familiemedlemmer vil ha på seg sine bunader når vi møtes 2. juledag.  😀

Et ønske om Bunad

Air-RaqisJeg har et ønske til, eller jeg har vel mange ønsker egentlig, men jeg har et ønske om egen hest så jeg tenker at om jeg bare er tålmodig og ønsker lenge nok så går det ønske i oppfyllelse også. Hest er ganske så dyrt. Selve hesten vil nok koste litt mer enn bunaden, så har du utgifter på stall, veterinær, sko, forsikring og fôr. Har regnet på det at det vil komme rundt 5-6000 i mnd, litt av en ekstrautgift å ha. 🙂 En eller annen gang før slutten av 2017 blir det hest på meg, ingen hast i det hele tatt. Skal tross alt ha tid til hesten også og akkurat nå har jeg ikke kapasitet til å være i stallen hver dag.

Litt historie om bunad hentet fra Wikipedia:

Det var folkedansbevegelsen tidlig på 1900-tallet som begynte med både rekonstruksjoner og konstruksjoner av drakter tildels basert på lokale tradisjoner, og som samtidig gav disse plaggene navnet «bunad». Det er folkedraktene som er forbildet for bunadene, og mange av dem gjenspeiler, i større eller mindre grad, felles europeiske klesmoter fra 1700-tallet og tidlig 1800-tall. Folkedrakter fra Norge har derfor store likhetstrekk med folkedrakter fra andre land som Danmark, Sverige og Tyskland.
I folkedrakt-forskning skiller man mellom bunad og folkedrakt. «Folkedrakt» er den lokale klesdrakt fra tidligere tider, med alle sine variasjoner og bruksmåter. Bunader brukes kun om festdrakter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

En knekk i stoltheten

Søndagskos med kaffe og laptop