in

Fy flate for en hest jeg har

Jeg må bare si “FY FLATE FOR EN HEST JEG HAR”.  Nå har ikke jeg hatt hest tidligere ei heller har jeg den bredeste erfaringen innen hest, men for meg er Kvikk den beste. I det minste den beste for meg.  Jeg tror jaggu meg at Kvikk og jeg har hatt våre beste treninger noen gang de siste ukene. Da både egentrening, for instruktør i både dressur og sprang. 

Sprangstevne 40 cmEndelig har det begynt å løsne slik at jeg begynt å få en mye bedre ridefølelse. Jeg klarer å aktivisere bakparten og får han lettere på tøylen. Kondisjonen min blir bare bedre og bedre. Dressurtreneren min sier jeg må “ri hele tiden”, altså jobbe hele tiden. Det sies at øvelse gjør mester og det gjør det virkelig. Dressur er absolutt min favorittgren og det er her jeg har mine største planer og mål.
Sprangen er mest for Kvikk, men må si jeg begynner å synes det begynner å bli moro. På siste sprangtreningen ble det litt banetrening. Vi hoppet små søte hindre, totalt 5 stk. Vi startet med bommer på langsiden før de ble satt opp til rundt 40 cm. Så fortsatte vi til to hindre på diagonalen fra “M til K”, da et kryss og en oxer. (usikker på hvor høy oxeren var) Over kryss i trav, lande i galopp og over oxeren. Morsom øvelse. På siste runde var de fleste hindrene rundt 50 cm, det høyeste var rett over 60 cm.
Mitt mål med springen er ikke å hoppe høyest mulig, kun å ha det moro sammen med Kvikk. Tenker å presse meg litt mer i sprangen også.

Sist dressurtrening så lærte jeg hva en “travèr” er. Kvikk tar jo alt på “strak hov” så det er ikke noe problem med nye øvelser (enda). Jeg synes det er spennende og moro med nye øvelser. Versader, skjenkelvikninger, halv parader, kontragalopp og nå “travèr”.

Bilde er fra første, og det eneste stevnet vi har vært på utenfor klubben. Vakre fjordingen min. 
For en hest

På egentreningene for tiden så hører jeg det dressurinstruktøren min “terper” på, kjekt med gratis instruksjon også 🙂 Må si jeg gleder meg masse til snøen blir borte slik at jeg kan ri mer ute. Utebanen er nok noe hardere enn den fine bunnen vi har i ridehuset, men deilig å ri ute på vår/sommer/høst.
Kvikk blir hjemme til sommeren så vi skal trene og kose oss masse gjennom hele sommeren. Får håpe trenerne ikke skal så mye bort i sommer slik at jeg får opprettholdt treningen, men skal nok klare å trene masse med og uten hjelp likevel. Og vi skal bruke sommeren på å bli trygge på å ri på tur 🙂 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Onsdagsdate med sushi, hotell og konsert

Dressurtrening – YouTube