in

Super tid på treningsfronten

De siste 3-4 ukene har vært helt super på treningsfronten. Mens jeg var i Hellas fikk Kvikk behandling da han var veldig stiv. Ordren fra veterinæren var å få hesten til å jobbe bedre med bakbena. Bakbena skal være aktive, men for å få dette til må jeg få instruksjon. For å sitere treneren Maria: nå er det slutt på rideskole ridningen

Treningsfronten

Jeg har per i dag fire trenere jeg rir for. to av de fast en gang i uken og de to andre fast en gang i måneden. Ingen av de fire trenerne har lik læremåte. Jeg liker de alle på hver sin måte. Nå sist var det Maria som instruerte meg. Jeg har ikke ridd for henne tidligere, kun tømmelongsjert for henne et par ganger. Det var virkelig lærerikt og en “helt annen” måte å gjøre ting på. Kvikk er alltid arbeidsom og en drøm å jobbe med. Vi travet og galopperte raskere enn jeg trodde var mulig med denne hesten. Han brukte bakbena godt. Etter at han hadde fått ristet seg løs og var god og varm kunne man samle han og begynne å jobbe. Vi jobbet på volte med bøy ut og inn, da uten å bruke så mye sjenkler. Føler nesten jeg har lært å ri mer med setet etter denne timen. Gleder meg masse til neste gang hun kommer, men da er jeg bortreist. Fôrrytteren min, Gro, ville ha time med henne så da er i det minste Kvikk med. 

Jeg har kommet i et lite dilemma, et luksusproblem om jeg må få si det. Jeg har fire trenere jeg ønsker og ri for, fem om man regner med EB fra DK. Jeg må nå sette meg ned og tenke igjennom hvem av de jeg ønsker å ri “fast” for. Lommeboken tillater ikke at jeg trener for de alle hver mnd. Dersom jeg skulle fortsatt å ri for de alle så kommer det på rundt 3 500 kroner i bare treninger i måneden. Det må derfor fra 2018 bli færre trenere og mer egentrening.  Jeg har vel resonnert ganske greit, men må være 100 % sikker. Treningen skal være bra for både hest og rytter,  og hele ekvipasjen skal være fornøyd etter treningen. Man betaler såpass mye for treningen at om man ikke er fornøyd så er det bortkastede penger. Det gjelder å finne trenerne vi får mest utbytte av.

Til jul fikk jeg en lekker sjabrakk av min kjære. Har hatt lyst på den en god stund. Den er i en mørk grønnfarge. Kvikk ble super lekker. Når jeg red i ridehuset denne dagen var det full storm, regn og det raste snø fra taket. Kvikk var ekstremt våken og litt stresset så da tok jeg frem den lydtette ørehetta og han roet seg omgående. Fantastisk egentrening. 

Kvikk er super på treningsfronten

Følg med fremover om du vil ha med deg hvordan det går videre på treningsfronten. Jeg er som sagt i tenkeboksen og skal velge mellom to dressurtrenere, en kjøretrener og en bom/sprangtrener.

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Konebil – endelig i boks

Ingen vei tilbake