in

Min andre trening for Maria – tømmelongsjering

Fredag 03.11.17 hadde jeg min andre trening for Maria, trening i tømmelongsjering. Jeg har aldri longsjert tidligere, men nå har jeg altså vært med på to treninger i tømmelongsjering. 

Kvikk og Tonje dagen før tømmelongsjeringKvikk hadde, som fortalt tidligere, veterinær fra Romerike Hesteklinikk på besøk tirsdag, han fikk da behandling pga stivhet venstre side bak. Han skulle da ha en leietur på 10 minutter rett etter behandlingen og så en lett økt dagen etter. Han fikk da en 20 minutters tur. Torsdag red jeg han i hallen i rundt 30 minutter. Han virket veldig stiv og var annerledes å sitte på. Jeg turte ikke jobbe han noe, men travet og galopperte lett. Skrittet av ved å leie han så jeg fikk sett hvordan han beveget seg. Han var tydelig stiv, men fikk høre at det er vanlig at de blir stivere og ømme etter behandlingen og at dette var normalt. 

Tømmelongsjering

På med alt av utstyr og så var jeg klar, men ble så usikker på om alt satt som det skulle så vi startet timen på boksen. 🙂 Jeg tok med meg Maria så hun kunne se at alt satt som det skulle og hun viste meg hvordan henge tømmene på longsjeringsgjorden. Jeg slapp da å “tømmekjøre” han ut av boksen, jeg leide han ut som vanlig ved å holde i tøylene foran. 

Jeg fortalte Maria om stivheten og behandlingen så hun skulle være klar over dette. Hun startet så bak tømmene først. Kvikk så ikke bra ut og jeg tenkte at nå kommer pengene til å fly av gårde igjen, røntgen – behandlinger – veterinær. Etter litt tømmelongsjering og Kvikk fikk strukket på seg så så man at han ble ren og fin. Man så at musklene jobbet korrekt i bakparten og at han ikke var stiv og halt. Jeg ble så lettet. 🙂

I og med at han nylig var blitt behandlet ble timen lagt opp deretter. Han fikk skrittepauser innimellom traven og galoppen. Det var virkelig moro. Når jeg skulle ha han i galopp kom det et par bukkesprang, jeg fikk da beskjed om å drive han frem istedet for å bremse han. Han ga seg fort og galopperte godt frem. Han brukte seg godt og var så vakker. Jeg gleder meg til å lære i ri han frem på den samme måten. Han er virkelig en flott hest og drømmen om dressurhesten ble “virkelig”. Vi kommer til å bli en flott ekvipasje når jeg har lært å ri ordentlig. 

Neste gang Maria kommer blir det ikke tømmelongsjering. Da blir det ridetime for å lære rehabiliteringsøvelser, noe som er en av Marias spesialiteter. Med tøyeøvelser fra veterinæren og øvelser i tømmelongsjering og ridningen så skal nok Kvikk bli fin og myk igjen. 

Gleder meg til å lære masse nye øvelser og jobbe han fin igjen. 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Romerike Hesteklinikk på besøk hos Kvikk

Drømmedag