in

Romerike Hesteklinikk på besøk hos Kvikk

I dag var Romerike Hesteklinikk på besøk hos Kvikk mens jeg var nesten 500 mil unna. Kvikk har vært stiv i bakparten lenge nå. Det har ikke virket som om han har brydd seg noe om det, men han har ikke brukt bakparten helt slik han skal. Jeg har prøvd med tøyeøvelser og masse løsgjørende arbeid. Sist dressurtime syntes treneren min at han var litt ekstra stiv og det samme syntes dommeren i Fortuna Cup. På bedømmingsskjema står det “stiv bakpart”, det har jeg ikke fått før. 

Kvikk fikk behandling av Romerike HesteklinikkJeg tok da kontakt med Ellen Margrethe Giving på Romerike Hesteklinikk. Ellen Margrethe er godkjent FEI treating vet, ponnimåler og er sertifisert kiropraktor på hest. hun har også vært landslagsveterinær for dressur landslagene i 2016.
Ellen Margrethe har drevet med hester hele livet og har jobbet mye med sportshester i Tyskland. Hun har gode resultater fra nasjonale og internasjonale stevner, dette gjør at Ellen Margrethe har en særlig interesse for prestasjonssvikt og ridemessige problemer. Hun jobber mye med lidelser i hestens hals, rygg og bekken og har god kompetanse på øyesykdommer.
Hun er veldig populær og har mye å gjøre. Den eneste timen hun hadde ledig på en stund var i dag klokken 15 så jeg tok den selv om jeg ikke fikk vært hjemme hos Kvikk under behandlingen. 

Kvikk var i gode trygge hender selv om jeg ikke fikk vært der selv. Hestemamma hjertet ville veldig gjerne det. Hun ringte meg opp på veien hjem og fortalte meg hvordan det hadde gått. Hun fortalte at han var veldig stiv på venstre side bak, men hadde fått løsnet det greit. (Hun sa fortalte meg dette i detaljer, men fikk ikke med meg alt over telefonen). Opplegg fremover var 10 minutter leietur i dag rett etter behandlingen, dette tok tante Tina seg av 🙂 I morgen kunne han få en lett tur ute eller en rolig økt i ridehallen, dette tar tante Sandra seg av som forøvrig er hestepasser mens jeg er borte. Joggetur og lett økt torsdag. Så får man se hvordan økten blir fredag. Fredag skal vi på tømmekjøringskurs, men vi får ta det lett tror jeg. 
Hun skulle også sende meg en epost med forskjellige tøyeøvelser som skal følges ihvertfall de to neste ukene. Etter to uker vil man kunne se om Kvikk trenger mer behandling. Hun avsluttet samtalen med å si at Kvikk var en veldig trivelig hest 😀 Noe jeg er veldig enig i. 

Må få skryte av Romerike Hesteklinikk og da spesielt Ellen Margrethe. Vi har brukt henne på stallen tidligere, da på blant annet rideskolehest. Hun er like hyggelig hver gang man snakker med henne. Forklarer nøye og svarer ærlig og direkte. Hun har dyrets beste i tankene noe som jeg setter veldig stor pris på. Vil tro jeg kommer til å bruke Romerike Hesteklinikk fremover, må bare få kjøpt meg en hestehenger slik at det blir lettere å kommet meg dit. Virker som de har mer ledig kapasitet om man har mulighet å komme dit enn om veterinær må komme til stallen. 

Blir spennende å se fremover. Da om det holdt med denne ene behandlingen og tøyeregime. Krysser fingrene for det og venter i spenning på faktura som er på vei i posten.

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Deilig ferie i Spania

Min andre trening for Maria – tømmelongsjering