in ,

Trening for Jonas Elvebakk 14.10.17

Fornøyde etter trening med Jonas ElvebakkDa har jeg hatt min første dressurtrening for Jonas Elvebakk. Jeg gledet meg så mye da jeg hadde hørt så mye positivt om han. Jonas Elvebakk er selv Grand Prix-rytter og trener. Jeg tenkte lenge på hva jeg skulle bruke av sjabrakk og klær selv. Falt på min Kingsland sjabrakk med klubblogo. Sort ridebukse og marineblå v-halset ridegenser. Og selvfølgelig nypussede ridestøvler.

Jonas spurte litt om meg og om hesten, samt hvilke mål jeg hadde. Mitt mål er å starte LB neste år for å gjøre det må jeg kunne holde Kvikk i form gjennom hele programmet.
Jeg vet godt hva jeg har å jobbe med da jeg er heldig som har verdens beste mann og kjæreste som er med å filmer meg selv om det er noe av det kjedeligste han gjør. 

Jeg trekker bena bakover og opp, bena skal være lange med hæla ned. Skuldre bakover, stram mage og navlen frem. Fremover blir det å fokusere på sits og passe på å varme opp i rundt 20-30 minutter før treninger og stevner slik at han er god og varm når vi begynner. Lettere for han å jobbe godt og gå i form når han er varm. Han er jo 15 år og litt stiv, da spesielt på høyre side. Jonas sa at det er lettere å trene høyresiden når han er god og varm så det er nok lurt å trene den siden når han er varm. 

Jeg tror virkelig at teknikken for å få han i form og på tøylen snart sitter. Må bare terpe masse på sits uansett hva jeg rir. De trenerne jeg rir for får lov til å kjefte masse på meg helt til det sitter. Jeg føler jo nesten at jeg må lære å ri på nytt. Kvikk reagerer når jeg trekker opp bena, det er jo det jeg alltid har gjort. Så nå når jeg sitter korrekt og bruker skjenklene så skjønner han ikke helt hva jeg driver med, det er jo ikke slik jeg pleier å gjøre. 

Mandag blir det en tur til Høøks i Oslo sentrum for å kjøpe nye tøyler, kanskje noen dressurbelegg også. Når man rir på dressurstevner  så skal tøylene være ensfarget, de sorte ensfargede jeg har er nok i strørrelse full/hest. Kvikk er ikke så lang i nakken så det holder nok med COB her. 

Gleder meg masse til fremtidige treninger med Marit, Elise og forhåpentligvis Jonas. Håper Jonas Elvebakk vil komme tilbake til oss og kanskje da på fast basis en gang i måneden. Jeg skal gjøre mitt for å utvikle meg og Kvikk er jo alltid arbeidsvillig uansett. 🙂

Her kommer en liten videosnutt fra treningen med Jonas Elvebakk som ikke ble så liten likevel: 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Johan Golden på Latter

Fortuna dressurcup 2017, cupfinalen