in

Moro og spennende med hest

Det er veldig moro og spennende med hest. Noen ganger litt for spennende og ikke så moro. På torsdag fikk jeg beskjed om at han hadde et sår i ansiktet, ingen forstod hvordan han kunne fått det. Hver torsdag rir jeg for instruktør, men det var ikke i tankene mine en gang denne dagen.

Alt for spennende

Ikke fullt så moroJeg rakk å komme meg hjem fra jobb og var ute på tur med Håkki før jeg fikk bildet av såret. Kunne ikke forstå hvordan han har fått det såret, men såret var akkurat der hvor spenna til grima er. Grima virket stram og strammere enn hva den har vært. Vil tro han har klødd seg inntil en stokk eller noe og så fått dette såret. Jeg fikk nå renset såret hans og smurt på en salve, men han hadde tydelig vondt så jeg valgte å la han få en fridag med kun kos i stedet for en hard dressurøkt. 
Fra fredagen av ble det grime av ute og grima er ikke så stram lenger. Han har etter dette blitt ridd uten den nedre og øvre nesereima. Har fungert greit det sier fôrrytterne mine. 🙂 

Nyrenset sår og godbit i munnen
Nyrenset sår og godbit i munnen

Moro med hest

Når man har hest er det viktig med variert trening så jeg prøver å ikke kun ri dressur, men også ri sprang og bomarbeid. Jeg har 3 fôrryttere som tar han med på turer så han får det også 🙂 I ukene som har vært har jeg deltatt på sprangtimer tirsdager, en bomarbeidstime sist onsdag og dressur torsdager. Utenom dette er det egentrening i dressur. Selv om jeg godt kunne tenke med å være med på tre treninger i uken så stopper det seg selv da disse ikke er gratis og noen ganger må man prioritere. Så fremst Kvikk ikke er skadet eller syk så vil jeg aldri droppe dressuren, men det er veldig slitsomt. Dressurtimen på torsdager er 21:30 så jeg er ikke hjemme før nærmere 23. Hest og utstyr skal stelles, hesten skal fôres og dulles litt med før man kan slukke å gå hjem.
Regner med at jeg kommer til å bytte på å ri på sprangtimer og bomtimer, men dressuren absolutt fast. Jeg elsker dressur, men sprang er moro det også. Det er bare det at jeg tenker for mye i sprangen slik at det blir litt skummelt. 

Må innrømme at sprangen før ferien var mye mer gøy, nå synes jeg 40-45 cm er høyt. (bare tull)

Blir noen runder med bomtimer fremover nå så får vi se om jeg går tilbake til sprangen igjen. Med positiv tankegang så skal jeg komme tilbake til der jeg var i sprangen før ferien. 🙂 

Siste video før ferien: 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Gladeste Tolleren som finnes

Familie igjen

Det finnes ikke dårlig vær med hund i hus