in

Godt å være i gang med treninger igjen

Kvikk - EkenDet er godt å være i gang med treninger igjen etter sommerferie og beite. Neste år skal nok ikke Kvikk på beite da både han og jeg skal holdes igang. Sommerferie med masse kos, turer i skogen, sprang og dressur det blir nok bra det. Jeg merker at jeg ikke har godt av så lang ferie som jeg har hatt nå, spesielt i sprangen. Sprang er moro, men jo lenger tid det går mellom hver gang jo skumlere blir det. 

Torsdag hadde vi første dressurtime for MN Dressage, Marit. Virkelig godt å komme igang, han er virkelig fin. God fremoverdrift og veldig arbeidsom. Ut av det blå bukket han som den lille frekke fjordingen han kan være. Denne gangen falt jeg ikke av, satt godt, løftet hodet hans og snakket strengt til han. Han ga seg omgående og vi fortsatte der vi slapp. Jeg har ventet på at han skal finne på noe. En hest vil som regel prøve seg litt med rytter dersom man ikke er bestemt nok. Nå er jeg ganske så bestemt, men nå har jeg ikke eid han så lenge.
Han forstod med en gang at han ikke kunne gjøre slikt og vi hadde en fantastisk fin dressurøkt. Han ble god og svett. Måtte ta noen bilder av han etter timen, han var ikke enig i at han skulle stå stille. Fikk nå tatt et par bilder. Vi skrittet ned begge to i hallen side om side. Koselig å tusle rundt sammen, må ikke alltid sitte på ryggen hans. 🙂 Kvikk er den eneste hesten jeg har vært borte i som faktisk smiler og viser at han virkelig er fornøyd. 

Godt å være i gang med treninger igjen

I dag var det på tide med en sprangtime igjen. Rideskolen har startet en satsingstime i sprang for nybegynnere, perfekt for meg tenkte jeg. Kvikk var så sprek at jeg måtte ri han ned litt. Denne fjordingen elsker sprang. Vel han synes variert trening er moro han. Dersom det er lenge siden han har gjort en ting så lyser det av hele han av glede når man gjør det igjen. Han får da alltid litt ekstra energi. 

Vi tok oss noen runder i full galopp slik at han roet seg litt. Begynte med litt bomarbeid i en åttetals-sløyfe. Rett før instruktøren skulle sette opp hindrene så ryker selvfølgelig stigbøylereima på salen min. Er da ikke så alt for lenge siden denne salen var hos salmakeren pga det samme. Jeg passer på å ikke stige opp fra bakken for å spare den mest mulig men likevel røyk den da på nytt. Var ikke noe annet å gjøre en å avbryte timen da, men så kom jeg på at den andre salen jeg kjøpte for å ha på pynt var i stallen. Salet opp igjen og ut på banen, men merket fort at salen ikke passet så nå leter jeg etter ny sal. 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Min kjære pensjonerte rideskolehest

Tiden går fort når man har det moro