in

Ride n’ dine – hestehelg

Denne helgen har vært helt fantastisk. Fredag og lørdag ble det arrangert ride n’ dine på Fortuna Rideklubb. Vi var 10 jenter fra 30 til 58 år, noen litt  rustne på hesteryggen og noen som rir aktivt og fast. 

Vi startet fredagen med en 20 minutters rideøkt hver oss for min faste trener, Marit Hemmingby Nielsen. Hun tilpasset timen til den enkelte, men vi alle fikk kjørt oss veldig. 20 minutter uten pause. Hun hadde lagt ut bommer og satt ut hinderstøtter. Første hun sa når jeg kom til stallen var at dette kommer Kvikk til å elske. Hun fikk veldig rett i det, både rytter og hest syntes dette var veldig moro.
Jeg prøvde å varme opp mest mulig på forhånd i og med at timen kun var på 20 minutter. Vi startet med travarbeid og noe galopp før vi gikk over til slalåm. Slalåm først i trav så tok vi med oss bommene. Så alt i galopp. Hun ba meg ri bommene akkurat som om det skulle vært hindre. Det var veldig moro og lærerikt. Fortsatte så med sjenkelvikninger mellom hinderstøttene før vi travet av. Hest og rytter var svette og fornøyde etter timen. 

Tok bilde av Kvikk etter timen. Ba han stå i ro slik at jeg kunne ta bilde, men han ville bare følge etter meg for å kose. 🙂 

Kvikk etter første rideøkt på ride n' dine

Etter at alle hadde ridd var det duket til middag i klubbhuset, lite visste vi at vi skulle få en 5 stjernes middag. Maten var bare fantastisk, en stor takk til kokken. Latteren satt løst rundt bordet, vi skålte og koste oss 🙂 

3 retters middag på Ride'n dine

Lørdag avsluttet vi Ride’n dine med en rideøkt, kaffe og noget attåt. Jeg fikk kun vært med på min egen rideøkt denne dagen da jeg skulle videre for å hjelpe til på landsstevnet til Skedsmo rideklubb. 

Jeg hadde første ridetime denne morgenen. Red klokken 9. Kvikk ble litt sur når han fant ut at han ikke fikk hele frokosten sin og heller ikke fikk gå ut med de andre hestene. Han ble skikkelig overlegen og ville ikke ha noe med meg å gjøre. Hun som red etter meg hentet inn sin hest og satt han på boksen i nærheten av Kvikk. Kvikk smilte opp og var da klar for kos os stell. Han gjør ingen ting og oppfører seg ikke ufint, men man ser på hele han når han er misfornøyd.  Vi varmet godt opp før timen slik at vi var klare for å jobbe når Marit kom. 

Jobbet han på tøylen, skjenkelvikninger, fremdrift, kontragalopp, økninger, sits og masse mer. For første gang i økningen strakk han på frembena. Tror vi hadde den beste timen noensinne. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle nå så langt på kort tid. Gleder meg til å delta på stevner fremover. Kvikk ble god og svett. Når jeg ville ta bilde av han nå stod han helt i ro og ventet til jeg ble ferdig. 

Han elsker å jobbe. Etter endt time fikk han gult eple som belønning. Så var det å sale av og sette han ut i paddocken slik at han fikk resten av frokosten sin.

En meget fornøyd rytter på vei hjem for en kjapp dusj før 7 timers jobb på landsstevnet. 

Fornøyd ryter

Gleder meg masse til neste ride n’ dine og håper på mange ride n’ dine i fremtiden. 

Takk for at du leste bloggen min.

 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Klubbstevne – vårt første

10 års bryllupsdag