in

Kvikk ble gal av hjemlengsel

Etter 3 1/2 uke på beite var det ikke moro på beite lenger syntes Kvikk. Han virket gal, gal av hjemlengsel. Mandag kveld den 31.08.17 skulle jeg hente hjem Kvikk igjen. Det var dårlig med mat på beite og han liker seg ikke i en stor flokk. Feriekjæresten hans Line reiste søndag. Han hadde nok litt kjærlighetssorg og hjemlengsel for han begynte å oppføre seg som en tulling.

Hjemlengsel

Jeg hadde med meg Tina som skulle ri han hjem mens jeg ordnet med høy. Han hadde nesten ikke tid til å vente mens hodelaget ble satt på, han ville ut av beite og var farlig nær strømgjerdet så jeg trodde han skulle få seg en liten karamell. Fikk på hodelaget og  tok han ut av beite uten at han fikk strøm heldigvis. Tok han med bort til oppsalingsstedet ved stallen. Han ville ikke stå stille så det var litt problematisk å få på salen. Tok med bøllefrøet inn på en av boksene slik at han kunne roe seg litt, men han ble bare verre. Fikk på salen etter mye om og men, da prøvde han å løpe ut av boksen.
Han fikk ikke gå ut før han roet seg, men når Tina skulle sette seg opp så hadde han ikke tid til å vente på det heller. Hun kom seg nå opp og Kvikk gikk med raske skritt hjem mot stallen sin, selv om han er barfot og litt sårbeint.

Når Kvikk kom til stallen roet han seg ned. Tenker han tenkte: endelig hjemme igjen. Når jeg kom til stallen med høyet stod han rolig, han så sliten ut og virket litt sulten. Han fikk et par hestegodiser med gulrotsmak, men da begynte han bare å mase på mat. Rart med det, han har vært borte i 3 1/2 uke fortsatt vet han godt når kveldsfôringen er. Han syntes nok det var lenge å vente i de 40 minuttene før han fikk høy. Han ble helt oppslukt når nabohesten fikk grøten sin, han enset ikke at han hadde fått grøten sin av meg. Tina som ga grøten til nabohesten måtte gå bort til krybba til Kvikk før han innså at han allerede hadde fått grøten sin. 

Rare fine gode fjordingen min. Borte bra, men hjemme best 🙂 Neste år får han nok lov til å bli på stallen i sin vante rutine så slipper han å ha hjemlengsel og bli helt tulling. Dette er hesten med store bokstaver som er avhengig av rutinene sine. Han er veldig flink til å vise når han er missfornøyd, bare synd at han blokkerer ut fornuften litt når han er slik. 

Hvor blir det av maten min?

Hjemlengsel og sulten

Sliten, men endelig kom maten

Sliten og sulten Kvikk

Mamma har kjøpt fluemaske som måtte prøves, men jeg bryr meg kun om maten jeg.

Fluemaske

Endelig kom grøten og attpåtil gulrot 

Grøt og gulrot endelig

Jeg er opptatt 🙂 

Opptatt med grøten sin

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Tor med hammeren var skikkelig sint

Thassos – Hellas. Flott sted eller ikke?