in

Kvikk ble friskmeldt

I dag er det nøyaktig 12 uker siden Kvikk fikk kolikk og måtte opereres. Det var da på tide med en veterinærsjekk for å se om han kunne bli friskmeldt. 

Dagen i dag startet nesten som vanlig, bare en time tidligere. Jeg var på jobb en time tidligere i dag i og med at jeg måtte reise ved nitiden så jeg rakk stallen før veterinæren fra Bjerke Dyrehospital kom. Når jeg kom til stallen ble det at jeg fikk et lynkurs i bakkearbeid. Annerledes å håndtere en hest som har stått i ro så lenge og som har så mye energi i seg. Han titter mye og mener selv at det meste er farlig. Han mener vel litt at han er sjefen også tenker jeg. 

I og med at veterinæren kom i dag og det var strålende vær fikk Kvikk frokosten sin ute. Litt før 10 gikk jeg for å hente han. Inn å ta av dekken, på med hodelaget og inn i hallen. Fikk en fin gjennomgang og masse tips av stallens instruktør Mari. Mye jeg ikke har tenkt på tidligere. Jeg har på en måte konsentrert meg om at han kun skal gå rolig rundt. Tanken om å trene lydighet samtidig har ikke slått meg. Man lærer så lenge man lever. 🙂

Trenger absolutt flere bakketreningskurs. Skal snart ha longeringskurs i det minste. 🙂 Tenke seg, jeg har vært hesteeier litt over et år uten å ha longert. 

Mens vi ventet på veterinæren fikk Kvikk litt av høyet han skal ha mellom frokost og lunsj. Føltes som om det tok en evighet, men veterinæren kom da. Fred het han, trivelig fyr. Han undersøkte arret, klemte og kjente på magen. Lyttet alle steder på hele magen. Tok tempen opp til flere ganger. Alt så og hørtes fint ut. Eneste var at Kvikk hadde mistet litt muskelmasse, men det vil jo komme seg med treningen. 

Ordene jeg hadde ventet på kom til slutt: 

Kvikk er friskmeldt

Selv om han nå er friskmeldt så er det fortsatt en lang og omstendig vei igjen å gå.  Opptreningstiden er tre mnd og Kvikk må trenes hver dag. Heldigvis fikk jeg også denne gangen en oppskrift å følge. 

Når jeg skulle gå ut med Kvikk igjen så ble han litt rar, han skjønte ikke helt hvor vi skulle. Tror han tenkte: skal jeg ikke tilbake til den bitte lille paddocken igjen? Nei, nå får Kvikk stå i en normal paddock igjen. Ikke bare det, men han får nå stå ved siden av flokken sin. 

Takk for at du leste bloggen min. Følg gjerne med videre 🙂 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Veterinærsjekk i morgen

Deilig å være igang igjen