in

En uke i Ayia Napa er over – evaluering

Sitter nå her hjemme i Norge med en god kopp kaffe. Det er nå på tide med en evaluering av uken vår i Ayia Napa. Først litt om hjemreisen.

Buss nummer 23 hentet oss på hotellet klokken 11. Vi var nesten først på ruten så det ble noen turer innom andre hoteller for å hente flere passasjerer. Når vi kom til flyplassen var det kort ventetid for å sjekke inn bagasjen og kort ventetid i sikkerhetskontrollen. Må si jeg syntes det gikk litt for lett og ventet egentlig på at noe skulle være litt vanskelig. Vi satt oss ned på Burger King for en burger mens vi ventet på boarding fra gate 25. Til og med boardingen gikk smertefritt. På flyet så vi 2 filmer på Ipaden, Flushed Away og Valiant. Flushed Away var den beste. 🙂 Flymaten var passe god. Så var vi hjemme i Norge igjen. Folk stresset for å komme av flyet fortest mulig, mulig de skulle rekke noe. 🙂 Vi tok en liten tur i Tax-Free butikken for å handle bittelitt. Ble faktisk kun bittelitt også. Så var det å hente bagasjen som heller ikke tok lang tid. Bilen vår stod trygt og godt i P-Huset på Gardermoen. Hele reisen hjem gikk smertefritt.

Evaluering

Så var det på tide med en evaluering av hele oppholdet. Jeg vil først evaluere oppholdet så vil det komme noen bildecollager.

Det vi fant fort ut når vi kom til Kypros og Ayia Napa var at engelsk var ikke deres “andre-språk”. Språket de kunne best etter Kyprotisk er Russisk. Dersom du gikk på en restaurant fikk man menyen på Russisk eller Engelsk. Servitørene snakket dårlig Engelsk, det var opp til flere ganger vi fikk feil da de ikke forstod i det hele tatt. Det var lite nordmenn, svensker og dansker i forhold til de russisktalende turistene så det er forståelig at de som bor og jobber i Ayia Napa også snakker russisk, men jeg kunne ønske de kunne lært seg engelsk litt mer. Da ikke bare å snakke engelsk, men å forstå engelsk også.

Når det kom til hotellet, Nelia Gardens, så var rommet en nedtur. Vi bestilte et 1-roms og fikk en 2-roms da de ikke hadde flere ledige 1-roms. Problemet var bare at det rommet vi hadde bestilt var av høyere standard enn det vi endte opp med. Selve sengen var ganske så god og av høyere standard enn vi er vant med.

Bassenget på hotellet var ikke overkloret som vi har opplevd en del når vi f.eks har vært i Tyrkia. I bassenget kunne man lett svømme under vann med åpne øyne. Første dagen trodde vi at bassenget var oppvarmet, men når det er så varmt som det er der nede vil ikke vannet være kaldere enn luften. Bassenget var stort og fint med “fossefall” flere steder. Barnebassenget var en 1/2 meter over det hele noe som var litt dumt synes jeg da det var flere av barna som for små. Burde nok gått fra veldig grunt og stigende til 1/2 meter. Solsengene på hotellet var så som så, men de fungerte.

Solsengene på Beachen var over forventningene, alle senger hadde en madrass på rundt 10 cm. Disse sengene var gode å ligge i, men fy så varme der håndkle ikke dekket grunnet solen. Vannet var godt og varmt. Ikke så veldig avkjølende, men havet var ganske så deilig likevel og vi badet mye. 🙂

Vi hadde frokost inkludert i oppholdet. Når vi kom første morgen for å spise frokost ble vi veldig overrasket og syntes bufféten var veldig bra, men vi ble fort leie og syntes utvalget var lite. Savnet veldig litt forskjellige meloner, ananas og slikt. Jeg blir veldig fort lei egg og bacon, ikke tror jeg det var ekte bacon heller. Når det kom til lunsj og middag så var alt veldig dyrt. For en rett til lunsj måtte man opp i 8 eur og mer. De fleste restaurantene hadde lite utvalg og mye var fryst. Vi hadde tenkt til å bestille pizza på hotellet helt til vi så at all pizza hadde vært fryst. Betaler ikke over 120 kroner for en frossenpizza i syden. Det negative med Ayia Napa er at de fokuserer ikke så mye på restaurantlivet og maten. De er mer opptatt av partylivet og ungdommene. Vi var forsåvidt klar over at dette er et partysted, men trodde de skulle ha god mat som var fristende. For meg så er det ikke fristende å gå på en restaurant hvor all kjøtt, fisk og skalldyr har tilberedes fra fryst tilstand. Vi var nokså fornøyd med noen av rettene vi spiste, mens noe var mer helt greit og kun vomfyll.

Nedenfor finner du en bilde-evaluering av all maten vi spiste på turen. Teksten fortsetter under siste bilde.

Middag

Middag i Ayia Napa

Lunsj

Lunsj i Ayia Napa

Frokost

Frokost i Ayia Napa

Katter, blomster, skulpturer + litt til

evaluering - Ayia Napa

Evaluering – siste ord

Alt i alt har vi hatt en fantastisk ferie. Både romantisk og avslappende. Jeg har i det minste fått kost meg masse i solen, i bassenget og i havet. Vi har tatt pariserhjulet 2 ganger slik at vi har fått sett på den vakre utsikten. Vet ikke om vi kommer til å reise tilbake til Kypros igjen, men vet bare at om vi skulle reist tilbake skulle vi hatt et hotell i nærheten av Nissi-beach, ikke sikkert dette sier deg noe. Nissi Beach er litt mer utenfor sentrum. Kypros er absolutt ikke det første landet jeg ønsker meg tilbake til, men jeg nekter ikke å reise dit igjen.

Om jeg skal gjennomføre en evaluering av hjemreisen så får denne to tomler opp da alt gikk smertefritt og var bare fryd og gammen.

Dette var kun en blondines evaluering, om du reiser dit vil du kanskje ha en annen oppfattelse enn meg. 🙂

Takk for at du tok deg tid til å lese min blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Dagen i dag – dag 7 fortsatt på Kypros

Regn og storm, er høsten her alt nå?