in

Jul og juleforberedelser

Jul

Da var det jul. Jeg sitter her og koser meg med en kopp nytraktet kaffe på 1. dag jul og tenker tilbake på uken som har gått. Jeg har ikke vært en flink blogger i det siste, det har rett og slett vært så mye slik at jeg ikke har hatt energi til det.

Juleforberedelser

I år har mannen min og jeg bakt til jul og laget medisterkaker. Ble noen voksenpoeng på oss der. 🙂 Det ble ikke syv slag, men det ble de vi liker best. Vi lagde krumkaker, havreflarn, knekk og risboller. Koste oss masse den dagen. Jeg lagde for første gang medisterkaker selv, pleier alltid å reise til mamma og hente de der. Lagde medisterkakene av medisterdeig. Blandet i egg, salt og pepper.

Jul (1)

Jeg har jobbet alle dager før julaften. Skal også jobbe i romjulen. Skal gå tidlig lille nyttårsaften da, men det kommer jeg tilbake til i et senere blogginnlegg. Det har blitt noen sene kvelder denne uken, jeg som er så vant med å få mine 8 timer søvn merker det veldig godt når jeg ikke får mer enn 5-6. Godt det bare er jul en gang i året. 🙂 Juleforberedelser er bare koselig må ikke misforstå meg der. Jeg liker å starte tidlig med alt slik at det skal bli bare kos og ikke stress og mas.

Julaften

Julaften startet med julefrokost sammen med mannen min før turen gikk til stallen. Hyggelig start på julaften i grunn. Hadde en bitteliten trav- og bøyings-økt med Vesla, hun var fin å ri. Vesla er litt rar da, hun fant ut at julaften var dagen hun kun skulle rygge når jeg skulle gå opp på henne. Ikke lett å sette seg opp på en hest som rygger, men kom meg da opp. 🙂
Etter litt kos i stallen var det hjem til 3 nøtter til askepott. Rakk det ikke helt da. Jeg kom 15 min for sent, men med dagens teknologi så gjør jo ikke det noe. Starter den bare fra begynnelsen av.
Når jeg står på kjøkkenet for å ordne med maten får jeg øye på likøren jeg satt i høst. Rips- og stikkelsbærlikør. Denne likøren skulle jo serveres i julen og jeg har ikke silt og helt den på flasker enda. Jeg hadde heller ikke husket å kjøpe saftsil. Vi kastet oss i bilen og reiste på Jernia for å få tak i denne saftsilen. Tanken på at de ikke hadde den dukket ikke opp. Tok turen innom kirkegården for å tenne lys på graven til bestemor og bestefar, vi kjørte jo forbi kirkegården på veien til Jernia. Vi kom til Jernia og spurte en hyggelig dame om hjelp til å finne denne silen. Hun fortalte at dette var sesongvare, men at hun skulle gå på lageret for å se om de hadde den. Hun kom tilbake til med stativet til silen. De hadde ikke duken, men hun sa at vi kunne få kjøpe kun stativet og at vi kunne gå opp på Hansen og Dysvik og kjøpe linklut eller evt gassklut. Disse klutene vil fungere like bra. Maken til service er det lenge siden jeg har opplevd. Så var det hjem og klargjøre likøren. Gassklut og dette stativet fungerte kjempe og bra.
Klargjorde alt vi kunne av mat før vi satte oss ned for en liten pust i bakken før gjestene skulle komme.

Denne julaften skulle vi feire hjemme sammen med svigerforeldrene mine og pappa og hans kone. Hyggelig kveld med god mat. Ribbe, sosisser, julepølse, medisterkake, mandelpotet, surkål, rødkål, riskrem og karamellpudding til dessert. Det var masse pakker under juletreet. Jeg fikk så mye fint. Mannen min og jeg hadde også ønsket oss masse sammen i år. Vi fikk alt vi ønsket oss og mer. 🙂

Jul (2)

Av mannen min fikk jeg sjal til bunaden min, parfymen Decadence by Marc Jacobs, trillebag, liten Omaggio vase, kosebukse og en Minnion. Håper han er like fornøyd med det han fikk av meg som jeg er. 🙂

Julegaver fra kjæresten

I dag blir det en tur i stallen før middag med pappa med frue og min bror og hans familie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Julegave-shopping fra din egen stue?

Er 2016 året for forandringer?