in ,

Grethe Roede – Godt Levert uke 34

Grethe Roede Alle ingredienserGrethe Roede uke 34.

Matleveransen kom som vanlig mandags kveld.  Masse ferske gode råvarer. Det er en fryd å se igjennom råvarene når de kommer.

Første Grethe Roede middagen denne uken:

Laksekoteletter med cherrytomat

Det du trenger til til denne retten er laksekoteletter, poteter, cherrytomater, sitron, salt og solsikkeolje. Til salaten ved siden av trenger du agurk, hjertesalat og litt sitronsaft.

LaksepakkeI tillegg trenger du bakepapir til å pakke inn fisken, sitronskivene og tomatene.

Aller først satte jeg på ovnen på 200 grader slik at den var varm når jeg skulle legge inn fiskepakkene. Så tok jeg frem alle ingrediensene jeg skulle bruke til denne Grethe Roede retten.
Jeg satte så på poteter i lettsaltet vann. Så penslet jeg litt olje på bakepapiret før jeg la laksekoteletten på arket, saltet litt, la 2 skiver sitron oppe på fisken og cherrytomater rundt. Pakket sammen, la den på brettet og inn i ovnen med den.

Mens fisken stod å godgjorde seg  i ovnen ordnet jeg salaten. Skar opp salat og agurk, danderte dette fint på tallerken og presset litt sitron over det hele.

Server laksekoteletter med nykokte poteter og salat.

Laks klar til servering

Laksepakke før stekingLaksen var veldig smakfull og mør, trengte absolutt ikke saus eller lignende til denne retten. Retten var enkel og lage, ikke brukte jeg så lang tid heller. Det var virkelig fryd å spise og vi ble akkurat passe mette. Denne retten må jeg lage igjen.

 

1 Roedeporsjon: 150 g Laks, 150 g kokt potet og grønnsaker = 400 kcal

Ukens andre Grethe Roede middag:

“Borte-hjemmelaget” minestronesuppe

MinestronesuppeTil denne retten ble det levert en pose med ferdig suppe, 1 pakke sukkererter og 1 pakke kruspersille.
Du trenger også litt salt og pepper

1 Roedeporsjon er 500 g som igjen er 370 Kcal.

Serveres med brød eller rundstykke. Blir litt mer kalorier når du serverer med dette.

Vet ikke om det er fordi vi er på diett og konstant sulte, men denne suppen var virkelig god. Synd dette ikke var en suppe laget fra bunnen av, denne kom ferdig i pose.

Grethe Roede middag nummer 3 denne uken.

Svinewok med sweet chili garlic sauce

Til denne retten trenSvinewokger du fullkornsris, svinefilet, hvitløk, syltet ingefær, solsikkeolje eller rapsolje, gulrot, rødløk, brokkoli og en pakke sweet chili garlic woksaus.

Først setter jeg på risen som anvist på pakken. Så lager jeg en liten marinade av hvitløk og ingefær og blander denne med strimlet svinekjøtt, kjøttet marineres i ca 15 minutter. Så er det bare å skjære opp gulrot og rødløk i strimler, og dele brokkolien i passe bukketter.

Så er det bare å frese kjøttet under omrøring slik at det ikke brenner seg. Har i grønsakene og freser dette litt til, ikke for mye da grønnsakene er best når de fortsatt er litt crispy. Ha så i woksausen og servert med ris.

I 1 roedeporsjon er det 450 g svinewok  og 150 g kokt naturris, dette utgjør 443 kcal.

 

Hvorfor Grethe Roede?

Vi valgte å prøve Godt Levert fordi vi var ganske så matleie, det å finne på nye spennende middager er ikke så lett. Vi valgte Grethe Roede da vi prøver å gå ned noen kg. Grethe Roede er sunne smakfulle måltider med ca 300-450 kalorier per middag. En kvinne som skal holde vekten stabil trenger rundt 2000 kalorier for å gjøre dette, mannen trenger litt mer. Jeg prøver å holde meg under 1000 kalorier i løpet av en dag, hittil har jeg klart dette. Frokosten består av enten 1 eple eller en grapefrukt, og lunsjen består av 1 beger 0 % yoghurt med et beger blåbær. Det er 51 kalorier per 100 gr blåbær så her får jeg i meg ca 76 kalorier, yoghurten er det 40 kalorier per 100 gr, mens det i grapefrukten er 33 kalorier. Så i løpet av en dag får jeg i meg 33+76+ 70+400= 579 kalorier i løpet av en dag. Blir spennende å se hvor mange kg jeg har gått ned frem til jul.
Frokost Lunjs mandag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Livsstilsendring, bare positivt eller?

Fredag og konsert