in , , , ,

Cruise i Middelhavet: Dag 6 – Marseille

Cruise i Middelhavet: Dag 6 – Marseille, Frankrike.

Da vi hadde bestilt utflukt for å utforske Marseille, samt at jeg ble litt lei bufféten i går, ble det roomservice i dag. Det ble en sunn og god frokost for to, ble akkurat passe mett. Her på Allure of the Seas er roomservice gratis unntatt noe alkoholholdig drikke. Kaffe – juice – te – melk  og vann er derimot gratis.

Roomservice

Marseille, Frankrike

Utflukten i dag var en organisert busstur med en “open top bus”. Vi ble tatt med på en rundtur gjennom Marseille. Vi så masse kirker, skulpturer og masse annet fint.

City Tour

Bussen kjørte langt opp i fjellet hvor vi på toppen så en nydelig kirke, Notre Dame de la Garde. Notre Dame de la Garde er en katolsk kirke i Marseille, Frankrike . Kirken ble bygget på grunnmuren av et gammelt fort. Fortet ble plassert på den høyeste naturlig høyden i Marseille, en 149 m høyt kalksteinfrembrudd på sørsiden av den gamle havnen i Marseille . Denne kirken er et viktig lokalt landemerke og åsted for den populære årlige pilegrimsferden hvert år på “Assumption Day” den 15. august.

Notre Dame de la garde, Marseille

Vi var også inne i Kirken. Det var veldig stemningsladet der inne, var nesten som å være i begravelsen til Jesus, man kunne “føle” smerten han følte ved korsfestelsen og kjærligheten Jomfru Maria følte for sin sønn.

Jesus

Det var veldig mange kirker i Marseille – gamle kirker som blir, skal bli eller har blitt restaurert.

Gamle kirker

 

øl

Vi tok en øl før bussen gikk tilbake til Allure of the Seas. Det er ikke lett å snakke engelsk med franskmennene, de forstår ikke så mye engelsk, men tegnspråk fungerer. Vi fikk nå kjøpt en øl og en vann. Ølen smakte kjempegodt der vi satt i solen og koste oss.

Frozen youghurt

 

 

I dag da vi lå ved bassenget og solte oss så vi det var mange som kom med det vi trodde var softis. Så vi gikk for å finne ut hvor vi kunne kjøpe is. Gikk litt rundt og fant så en “eat all you can” frozen youghurt maskin, helt gratis. Vi har nå ligget ved bassenget på skipet nesten hver dag og først nå oppdaget vi den, det blir mye is de siste dagene.

Middag

I dag orket vi ikke en 3-retters, det ble kun en to retters. Han valgte en Aromatic Asian Coconut Seafood Soup til forrett og Slow-Roasted Prime Rib , mens jeg valgte Bay Scallop Gratin til forrett og Aged Hand-Cut Manhattan Stip Steak til hovdrett. Maten var helt nydelig, deilig med potet igjen, rart hvordan man savner enkelte ting.

Middaf

Vi måtte ta en tur på Comedy Live igjen i dag, lo like mye denne gangen. Filmet litt så dere kan bedømme selv, han fleiper om den minste ting:

 

Dagens outfit ble den lille sorte:

Outfit

Vi avsluttet kvelden på en Jazzklubb, første gang for meg. Sitter med litt blandede følelser om musikken, men stemningen var veldig god selv om det kunne vært litt flere folk der. I følge Wikipedia er Jazz er en musikksjanger som vokste ut av bluesen ved begynnelsen av 1900-tallet

Jazz kveld

 

 

Ape

Denne søte apen hang på lugaren når vi kom tilbake på kvelden. Morsomt og søtt. “Stateroom attendanten” vår klargjør rommet om morgenen og om kvelden. Om kvelden tar han bort sengeteppet så vi slipper å gjøre det selv, har vi lagt noe i sengen så rydder han bort det også. Vi har blitt bortskjemte, selv om vi har det veldig godt hjemme også.

 

 

Les om neste dag her: Cruise i Middelhavet: Dag 7 – La Spezia

 

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Cruise i Middelhavet: Dag 5 – Palma de Mallorca, Spania

Cruise i Middelhavet: Dag 7 – La Spezia