in

Var på tide med veterinær til Kvikk igjen

Tannsjekk på hest

Fredag tok jeg fri fra jobben da veterinær fra Romerike Hesteklinikk, Ellen M. Giving, skulle komme for tannrasp og kiropraktisk behandling av Kvikk. Er veldig spent på hvor mye dette kommer til å koste. 

Kvikk har vært litt urein i bakbenet når jeg har ridd han. Tok derfor kontakt med Ellen slik at hun kunne sjekke det ut. Vi startet derfor fredagen med å ri slik at hun kunne ta en helhetlig vurdering. Red da i alle tre gangarter begge veier på en volte. Han var ikke så uren da, men hun så hva det var snakk om etter hvert. Så var det av med salen og longsjere begge veier i trav og galopp før vi avsluttet med mønstring. 

Norges rytterforbund:
Mønstring betyr at du skal vise fram hesten for hånd i skritt og trav og stille den opp. Det å ha god kontroll over hesten på bakken er viktig for sikker håndtering av hesten til daglig, for eksempel når du leier hesten til og fra luftegården, ut og inn av stall og ridehus, på en stevneplass og under lasting. Du vil få bruk for å mønstre hesten når du skal undersøke helsetilstanden eller vise den for veterinær. På enkelte stevner er det hestebesikting som krever at du kan mønstre hesten korrekt. Dersom hesten skal på utstilling, kvalitetsbedømmelse eller kåring, er det spesielt viktig å være god til å vise hesten for hånd.

Jeg må si jeg ble lettet når tilbakemeldingen fra veterinæren var at det ikke var noe galt med Kvikk. Hun sa at han er en av de fineste hun har sett blitt longsjert og at han var veldig lydig 🙂 Problemet er bare at når jeg kommer i ubalanse så er han ikke sterk nok i det ene benet, derfor ser han uren ut. Med masse trening vil vi begge bli mye bedre og dette vil derfor løse seg selv. Så hestehjertet mitt pustet lettet ut. 

Etter ridningen fikk Kvikk kiropraktisk behandling. Noe som så ut til at han nøt i de aller største grader. Det så ut til som om han sovnet så når han skulle tannraspes stod han så rolig atte. 

 

Veterinær på besøk hos Kvikk

Ettersom Kvikk ble så stiv og støl sist han fikk behandling av samme veterinær sist så skulle han også denne gangen skrittes 20 min dagen etter, for så å traves i 20 min dagen etter det igjen. Han skal ha ny behandling igjen etter 8 uker så det blir spennende. Jeg har trodd (blitt fortalt) at hestene skal ha tannrasp en gang i året. Det holder ikke på Kvikk, han må raspes to ganger i året det var veldig tydelig denne gangen. Så fremover blir det tannrasp når han skal ha vaksine i februar og så tannrasp i august. Så får man håpe det holder. 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Hestedrømmen

Endelig ny tatovering