in

Oktober – Den rosa måneden

Da var det 1. oktober alt, tiden går så alt for fort. Sommeren var over før jeg rakk å blunke syne jeg, håper virkelig neste sommer blir bedre med mange solrike dager.

Oktober

Oktober er den rosa måneden, brystkreft. Brystkreft rammer flere enn den som får det. Vis omtanke – bær en Rosa sløyfe i oktober. 
Jeg skal innom apoteket i morgen etter at jeg har vært hos kiropraktoren, trenger en ny rosa paraply og en ny sløyfe, ved å kjøpe dette støtter jeg brystkreft saken. Råder dere alle til å gjøre det samme, det er dog ikke kun brystkreft saken som er viktig å støtte, hele kreftsaken i seg selv er viktig å støtte. I følge Kreftforeningen har pengene fra Rosa sløyfe-aksjonen gått til brystkreftforskning, opplysningsarbeid og andre brystkreftprosjekter. Siden 1999 er det bidratt med over 130 millioner kroner.
Det er viktig å sjekke brystene for kuler minimum 1 gang i måneden, dette kan man gjøre selv.

Oktober

Hvis du jevnlig ser og kjenner på brystene, blir du lettere oppmerksom på forandringer som kan tyde på brystkreft. Kreftforeningen anbefaler at forandringer i brystet undersøkes av en lege. Det er bedre å gå en gang for mye, enn en for lite. For en mer utdypende “oppskrift” på selvundersøkelse trykk på denne linke: Rosasløyfe. 

November er guttas måned. Fra 1. november lar menn over hele verden barten gro. Slik viser de sin støtte til kampen mot kreft. November er blitt til Movember. De som vil være med, registrerer seg på nettsiden movember.com. Så lar de barten gro til 1. desember.

Jeg synes det er fantastisk at så mange mennesker støtter en så god sak, jeg håper virkelig at “kuren” mot kreft blir funnet opp og at denne kan gis til alle som har kreft, ikke kun til de med masse penger. I et så fremgangsrikt land som Norge burde alle tilgjengelige medisiner i verden være tilgjengelig for norges befolkningen, det er en skam at syke mennesker må reise til andre land for å få medisiner som kan hjelpe.

Løp ut å støtt kreftsaken (eller gjør det på nett).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kattunge på besøk, ler meg skakk

Tips for den matleie, sunt og godt