in

Kiss i Oslo Spektrum 2017

Endelig kom Kiss tilbake til Norge, denne gangen til Oslo Spektrum den 07.05.17. Dette var min fjerde konsert og hver gang tenker jeg at dette er siste gang de kommer til Norge, men det er aldri det. De kommer igjen gang på gang selv om det kan gå en del år mellom hver gang. Siden 2008 har jeg fått med meg hver eneste konsert Kiss har hatt i Oslo. 

Kiss konsert

Min første Kiss konsert var i Vallhall Arena i 2008, 31.05.08, vi stod i kø i mange timer. Ventet og ventet på at de skulle åpne dørene. De hadde lydproblemer så det tok litt ekstra lang tid. Endelig åpnet dørene og jeg skulle få se idolene mine for første gang. Dette var første gang siden 1999, alle trodde de hadde lagt opp, men de fant ut at de skulle ta en liten turne igjen. Helt fantastisk opplevelse og siden den gang har jeg dratt på Kiss konserter i Oslo. Andre gang var også på Vallhall Arena i 2010, denne gang hadde de Wig Wam som oppvarmingsband. Vi fikk hilse på Åge Sten Nilsen den gang. Etter oppvarmingen ble han med på konserten. Tredje gangen kom de til Kollenfestivalen i 2012. På Kollenfestivalen fikk vi også se Billy Idol. Herlig dag. 

Kiss Oslo Spektrum 2017

Det er 5 år siden de var i Oslo sist før de valgte å komme tilbake. Denne gangen med et lysshow, pyroshow og sceneshow som aldri før. Aldri sett så mye konfetti på konsert tidligere. Gene Simmons og Tommy Thayer “fløy” over publikum i hver sin lift. Må innrømme at jeg prøvde å rekke opp til Tommy der han fløy over meg, rakk ikke opp. 🙁 Var selvsagt litt irriterende at det ikke var Gene som kom over meg. Han er og blir min favoritt rocker noen sinne, og Peter da. 

Konserten var fantastisk og som alltid uforglemmelig, men som en fan jeg er, så får jeg med meg om de glemmer teksten eller synger feil. Til og med om Gene plutselig synger en sang Paul alltid synger. En ting som provoserer meg litt er når Tommy eller Eric fremfører sangene til Ace og Peter. 

Hmm litt bakgrunn trengs kanskje

Kiss ble startet av Paul Stanley “The Starchild” på gitarist og vokal, og Gene Simmons “The Demon” på bass i New York i 1972. Ace Frehley ” The spaceman” på gitar og Peter Criss “The Catman” på trommer joina på slutten av 1972. De hadde sin første konsert i januar 1973. Grunnet avhengighet og andre problemer forlot Peter og så Ace bandet. Flere har vært innom bandet før det ble de fire som er i dag: Eric Carr “The Fox”, Vinnie Vincent “The Ankh Warrior”, Mark St. John og Bruce Kulick. Erik “the fox” døde av kreft, mens Mark fikk Reiters syndrom. 

Bandet som vi kjenner det i dag består av Paul Stanley “The Starchild”, Gene Simmons “The Demon”, Eric Singer (som har tatt over The Catman) og Tommy Thayer (som har tatt over The spaceman). Jeg er ikke videre glad for at Peter og Ace nå har blitt tatt over i den grad av Eric og Tommy. Jeg synes faktisk det er ganske provoserende når Eric fremfører Peter sin Beth. Det er Peter sin sang så “back of”. 

Tilbake til konserten i 2017

Lett å la seg avspore når jeg begynner å fortelle om Kiss, men tilbake til konserten i går. Show-messig må dette være den beste kiss konserten jeg har vært på, men man merker jo at de begynner å bli eldre. De er jo tross alt i en alder av 57 til 68. Godt gjort å holde på enda spør du meg. Merker det mest på Paul da han bommer litt på teksten og mumler litt innimellom. Uansett er det fortsatt en fantastisk opplevelse å være på konsert med disse gutta. Jeg vil absolutt ikke gå glipp av en konsert med disse gutta. Krysser fingeren for at de kommer tilbake enda en gang før de legger opp helt. 

Kiss Oslo Spektrum 2017

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Fy for en trist søndag

Sprangstevne

Sprang – siste fase i opptreningen