in ,

Mitsubishi Outlander PHEV 2016 modell

Endelig skulle det bli vår tur til å kjøpe en helt ny bil. Vi tittet på mange forskjellige før vi landet på en Mitsubishi Outlander PHEV 2016 modell. Veldig spennende med helt ny bil, men med så mye teknologi var det egentlig litt skremmende. Angrer ikke et sekund.

Vi har nå hatt vår første langtur med den. Hele 35 mil kjørte vi, 5 1/2 time med en stopp for litt middag. Deilig med cruisekontroll og automat når man skal på langtur. Denne bilen har absolutt en annen kjørekomfort en vår gamle bil, Nissan X-Trail 2003 modell. Nå var det moro å kjøre langtur nå både for den som kjørte og den som var passasjer. Skinnsetene som er i vår Mitsubishi Outlander PHEV Instyle + gjør turen mindre slitsom.

Før vi fikk bilen fikk jeg beskjed om at bilen peip hele tiden, at den ville bremse for deg og at det var mye knapper og hendlere og forholde seg til. Det jeg gruet meg mest til og syntes var litt skremmende var den justerbare fartsgrenseholderen (ASLF), styringen av regenerativ bremsekraft via ratthendler, frontkollisjonsvarselen med bremseassistanse (FCM), det Adaptive Cruise Control systemet (ACC) og kjørefeltvarsleren (LDW). Nå har jeg opplevd alt dette, det var absolutt ikke noe å grue seg til man blir fort vandt til bilen. Jeg har ikke opplevd bremseassistansen, jeg er såpass “våken” når jeg kjører at jeg regner ikke med å oppleve den heller.

Vi kjørte på “save”-modus nesten hele tiden, brukte rundt 0,73 l på mila. Jeg synes det er ganske bra i henhold til at man for det meste ligger i 80 km/t og at det er en del oppoverbakker. Etter alt jeg har lest og hørt om denne bilen trodde jeg faktisk ikke at det skulle være så mye “fart” i den som det er. Når vi prøvekjørte fikk vi beskjed av selger at dette var en bil som måtte “gubbekjøres”, for meg så var det en negativ beskjed å få. Tenkte for meg selv at dette kom til å bli en kjedelig bil. Som jeg skrev lenger opp: angrer ikke et sekund på at vi kjøpte akkurat denne bilen. Teknologien som virket skremmende er bare fantastisk. Vi er i alle fall super fornøyd med vår Mitsubishi Outlander PHEV 2016 og må si at fargen vi valgte er den fineste. “Quartz brown”

Mitsubishi Outlander PHEV 2016

Mitsubishi Outlander PHEV 2016

I og med at dette ikke er en ren EL-bil sendte jeg en forespørsel til gårdeierne på jobben med spørsmål om jeg kunne bruke plassene som er reservert til EL-bil. Ved å kunne lade på jobben vil vi kunne kjøre bensinfritt i ukedagene. Fikk forøvrig ganske raskt svar om at jeg kunne bruke plassene. Plasser laget til EL-biler, i det minste disse, er mye mindre enn vanlige plasser. Fikk jo ikke plass til hele bilen. Parkerte der likevel og ventet spent på parkeringsvakten. I løpet av dagen kunne man se 3 forskjellige parkeringsvakter, men ingen kontrollavgift/bot å se. 🙂

Mitsubishi Outlander PHEV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Røros – Sør Trøndelag

Dronekjøring i stedet