in

Røros – Sør Trøndelag

I dag tok vi en “svipptur” til Sør Trøndelag, nærmere bestemt Røros. I dag var det tydeligvis markedsdag i Røros. Det var masse folk overalt. Omtrent ikke en parkeringsplass å oppdrive. Vi fikk nå parkert til slutt og gikk mot sentrum. Egentlig var planen at vi skulle gjøre som vi gjorde i fjor på denne tiden, ta turen til markedsdag på Tolga da Dølmotun. Les om fjorårets tur her: markedsdag på Dølmotun. Når vi nærmet oss Tolga begynte det å regne noe voldsomt, så da fant vi ut at vi heller tok turen til Røros. Det løste seg ganske bra må jeg si. Solen skinte og det var masse forskjellige mennesker store og små, og forskjellige hunder på samme sted. Masse fine gamle bygninger var det også. Det er jo veldig hyggelig å gå rundt og titte på livet og høre summingen av mennesker.

Røros

Vi gikk opp til Røros Kirke, en av de vakreste kirkene jeg har sett. Når jeg gikk og tittet litt rundt kom jeg over en grav hvor gravsteinen var nesten helt gjengrodd. Jeg klarte ikke la være så jeg begynte å fjerne gresset, jeg hadde jo ikke med meg redskaper så jeg ble ikke ferdig. Folk tittet litt rart på meg også, men de om det. Jeg synes det er litt trist at en grav kan bli “borte” på denne måten, håper noen av de ansatte ved kirken vil se stenen og fortsette arbeidet med å få den frem.

Røros Kirke

Regnet kom brått og hardt, men vi rakk akkurat å ta bilde av Bergmannen og hans hustru før vi fortet oss til bilen. Det var fattighuset på Røros som sto på den plassen som nå er park – der monumentet over Bergmannen og hans hustru er reist.

Bergmannen og hans hustru

På dagens utflukt traff vi på et par troll og selveste Kvitebjørn kong Valemon. Moro å se 🙂

Troll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Lykke er de små tingene

Mitsubishi Outlander PHEV 2016 modell