in

Ayia Napa – bli kjent i området

Denne ferien hadde vi tenkt at vi kun skulle være hjemme, mulig ta en tur med bilen nå og da. Slik ble det ikke. En kveld for rundt 2 uker siden satt jeg å tittet på turer. Tittet på masse forskjellige reisemål. Jeg ønsker meg tilbake til Hellas, men slik ble det ikke denne gangen heller. Reisemålet ble Ayia Napa og Nelia Gardens Hotel.

Nelia Gardens Ayia NapaAyia Napa eller Agia Napa som det heter på gresk er en by i Kypros. Ayia Napa er det tyrkiske navnet på byen. Ayia Napa ligger på sørøstkysten av Kypros. Vi reiste fra Gardermoen 07:15 så det ble ikke så mye søvn den natten. Flyturen gikk greit, 4 1/2 time på fly går egentlig ganske fort. Så lenge flyet gikk såpass tidlig fra Gardermoen hadde muligheten til å gjøre ganske mye første dagen. Vi hadde bestilt et superior 1. roms på Nelia Gardens hotel, men den var ikke ledig sa resepsjonen. Vi fikk i stedet en 1. roms leilighet. Standarden på leiligheten var jo ikke så bra som det vi hadde bestilt, men de mente vel at det fikk gå i og med at den var større. Litt skuffende må jeg innrømme. Vi bestilte jo det rommet vi ønsket og fikk noe litt dårligere. Sengene var veldig bra så det vier jo litt opp. Det ble først en liten lunsj på “Molos Seaside” og en tur på supermarkedet før vi slikket sol ved bassenget et par timer.

Mannen min var her på guttetur for over 20 år siden så det ble til at vi gikk rundt for å se om han kjente seg igjen. Det ble en lang og varm gåtur skjønner hvorfor de fartet rundt på mopeder når de var her. Det ble rett over mila tilsammen første dagen det. Varmt og godt. 🙂 Hotellet de lå på var her fortsatt, men Reggae klubben han husket var borte. Reklameskiltet var her fortsatt da så vi er sikre på at vi var på riktig sted.

Ayia NapaEtter sightseeingen var det på tide med litt mat. Vi fant en restaurant med navn “Moo Moos”. Ganske god mat. Han bestilte Spare Ribs mens jeg bestilte Mixed Grill. Spare Ribsen var så mør at den falt fra hverandre bare du så på den. Etter maten gikk vi ned til tivoliet og tok en tur med pariserhjulet. Byen er vakker på kvelden, spesielt der oppe fra.

Når kvelden var over hadde vi gått 13 786 skritt og tilsammen 10,12 km. I dag startet jeg dagen i bassenget mens mannen min sov inn. Kjenner at jeg ikke er vant med å svømme, det er ganske slitsomt. Jeg svømte til jeg var helt gummi i armene. Bassenget er ca 13 meter langt og det ble 10 lengder. 130 meter er vel ikke så dårlig eller?? Spennende å se hva “skritttelleren” havner på i dag. 🙂

Trykk på bildene om du ønsker å se de i større format. Nå er det på tide å gå ned på stranden og kose oss frem til solen blir borte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Roadtrip Trondheim

Agia Napa – dag 2