in

Bakgården – en fantastisk opplevelse

Vi bestemte oss for å gå på en pizza og pasta restaurant rett ved hotellet Astoria her i Hamar. Vi ble henvist til et lite bord for to og fikk menyer. Servitøren fortalte at det var ikke så mye pasta i og med at det nå var julemeny. Vi gikk hit da vi hadde veldig lyst på pasta, men tenkte at jo julemat hadde vært godt. Menyen inneholdt ikke noe form for julemat og de hadde kun en pastarett på menyen. Vi fant ut at vi fikk gå et annet sted. 

Vi gikk litt rundt før vi så skiltet: Bakgården greek / mediterranen restaurant. Jeg elsker Hellas og gresk mat, det gjør vi vel begge to, vi tenkte vi fikk prøve Bakgården. 🙂  Når vi gikk inn i bakgården så var det akkurat som om vi gikk inn i en helt annen del av verden. Hadde det ikke vært for snøen så hadde det vært som om vi faktisk var i Hellas. 

Bakgården Hamar

Inne på selve restauranten var det innredet og pyntet i kjent gresk stil. Det var riktig så koselig og absolutt romantisk. Mannen som tok oss i mot var engelsktalende, men forstod godt norsk og snakket noen ord. 

Bakgården – ekte gresk mat

Vi gikk igjennom menyen som inneholdt så og si kun gresk mat med unntak av biff og bearnaise. 🙂
Mannen min falt på mousakka og jeg på mixed grill. Dette er noe vi flere ganger har spist når vi har vært i Hellas så forventningene var høye. Tok ikke så alt for lang tid før maten var på bordet. Begge retter ble servert med gresk salat, bare der gikk tipsen oppover, og vi fikk brød til maten. Mixed grill ble servert med tzatziki som vi tok på brødet, denne var så god at vi bestilte mer. 

Matopplevelsen var så god og maten var så ekte gresk som den kunne blitt at vi helt glemte at vi satt i kalde Norge. Hadde vi hatt flere kvelder her i Hamar så hadde vi absolutt gått tilbake hit. 

Mousakka på gresk vis

Mousakka

Mixed grill 

Mixed grill

Alt smakte som om vi skulle vært i Hellas. Den greske salaten var noe av den beste jeg noen gang har smakt, trodde ikke man kunne få tak i så gode og smakfulle grønnsaker her i Norge. Kjøper jeg agurk, tomat og løk hjemme så er kvaliteten ganske så dårlig.

Vi orket nesten ikke å spise opp maten vår, men kunne ikke la noe gå til spille. Vi gikk fra Bakgården restaurant Hamar mette og fornøyde. Kvelden kunne nesten ikke blitt bedre. Neste gang jeg savner gresk mat og Hellas tar vi heller en 1 1/2 times kjøretur til Hamar for en aften på denne restauranten. Det blir jo mye billigere enn å ta turen til Hellas. Gleder meg masse til å oppleve Bakgården på sommeren.

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Manowar -The Final Battle World Tour

Weekend i Hamar