in ,

Kvikk – Melgårds Eken

Da var det første helg med ny fôrhest. Fjordingen ved navn Melgårds Eken aka Kvikk. Han blir kalt Kvikk i det daglige. Kvikk er 148 cm høy og er født i 2002. Kvikk går øvelser til LA dressur og hopper 1 meter bane.

Lenge siden jeg har følt meg så trygg når jeg har ridd i ridehallen. Det er alltid så mye lyder i ridehallen. I og med at jeg falt av for snart 3 år siden når Vesla ble skremt, har jeg alltid følt meg litt utrygg når det er mye lyder. Dette har vært mest når jeg har ridd Vesla. Når jeg hadde Kahala på fôr så var jeg ikke så “pysete”. Om Kahala skvatt hoppet han bare et skritt til siden med alle bena samtidig. 🙂

Nå har jeg hatt Kvikk på fôr to ganger, i går fredag og i dag lørdag. Under ridningen fredag brukte jeg mitt skrittedekken under oppvarmingen, samt at Kvikk fikk ha på mitt ulldekken i natt. Han ble så fin med  “gold stripe” innedekken. 🙂 Tror ikke han var helt enig i og med at det første han gjorde var å nappe i den. Jeg har også fått prøvd min nye gråe ridebukse med “silikon-knotter”, den er litt tykkere enn den jeg pleier å bruke så den var mye mer behagelig å ha på seg i kulden.

Jeg har meldt oss, Kvikk og meg, på programridning for dommer den 30. januar. Vi skulle da egentlig trene program i dag, men vi brukte i går og i dag på å bli bedre kjent. 🙂 Vi øvde på volter, bøyning, lydighet, arbeidstrav og noe galopp. Vi må nok ha hjelp av Mari, rideinstruktøren min, et par ganger før den 30. Jeg har også meldt meg på trening for EB den 23. så jeg får jo en del hjelp og tips da også. Den 30. er første gang jeg skal ri et dressurprogram uten at noen leser programmet for meg underveis.  Dette er jo kun øvelse så om det blir litt bom så tar jeg ikke det så tungt, men jeg skal gjøre mitt beste. Kvikk vet jeg kommer til å gjøre sitt beste. 🙂

Gleder meg til flere dager med Kvikk, han er en skikkelig læremester og kosegutt. 🙂

Kvikk 15.01.16 og 16.01.16

Kvikk (1)

Min nye ridebukse er også med på bildene denne gangen. 🙂

Kvikk (2)

Han gjør alt for en sukkerbit. 🙂

Kvikk (3)

Kosegrisen

Kvikk (4)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Prøve noe nytt

Skole, jobb og fritid