in , , ,

Rideknappen V 20.12.14

For å kunne delta i stevner utenfor rideklubben man tilhører har Norges Rytterforbund satt som krav at man må ha Grønt Kort. Grønt Kort innebærer Konkuransereglement, sikkerhet og Rideknappen V. Teoridelen tok jeg 26.01.14 på Fortuna Rideklubb, da manglet jeg bare Rideknappen V. Rideknappen V bestod av dressur program, LC1, sprang, mønstring, “teoriprøve” m.m.  Så var dagen kommet for Rideknappen V, turen gikk til Stovner Rideklubb lørdag 20.12.14.

Dagen startet med oppmøte kl 09, fikk da utdelt hesten Troll, Hafling, fikk beskjed om at dette var hesten de brukte på de litt mer nervøse og uerfarene rytterne. Fant frem grimen og skulle binde han opp så jeg kunne begynne stellet. Troll fant da ut at han heller ville ta seg en løpetur så han dyttet meg pent til side og tok seg en tur ut. Jeg tenkte at nå løper han vel ut i veien og mot bilene, 2 ansatte og jeg løper etter, Troll ville bare løpe seg en tur på ridebanen ute, han så ikke noe grunn til å ikke få morgenturen sin.

De fikk på Troll grimen sin og han ble satt i boksen sin.

Troll

Troll viste seg å være bare god og snill, En skikkelig koseklump og litt rampe, stilte jeg meg med ryggen til kløp han meg på rompa 🙂 Etter at Troll var stelt, flettet og påsalet var det tid for LC1. Jeg var veldig spent og håpet på bedre resultat en sist, sist fikk jeg 40,4 prosent. Kjedelig om det ikke går fremover, vil jo gjerne utvikle meg.

LC1 på Haflingen Troll, Dommer Viviann P. Nilsen

 

Sprang 50 cm, hopp 2 ganger i trav og 2 ganger i galopp.

 

Så var det bedøming, For å kunne stå og få Grønt Kort måtte man ha minimum 21 av 42 poeng.

LC1 56,52 %, som da er en økning fra 40,4. Sprangen ble også godkjent, fikk ikke full pott på mønstringen og ei heller på “teoriprøven”. Slutt summen ble 37,5 poeng av 42 mulige.

Da er det bare å trene mer på både dressur og sprang.

Et av nyttårsforsettene for 2014 var å ri på en Hest, altså en Hest som er over 148 cm i mankehøyde. Under 148 cm er Ponni. Troll er rundt 150 cm så den rakk jeg akkurat.

Nyttårsforsett for 2015 er å ri stor hest, sitte på en stor hest, ta en skrittetur, kanskje en runde i trav 🙂 Forsett nummer to innen hestesporten er å ri clearround 50 cm sprang.

Diplom Rideknappen V

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Stevnetreningshelg 31-02.11.14

Nytt år, årets første ridetime og nyttårsforsetter.