in ,

I dag har jeg vært på kjøreskolen

Tok meg fri fra jobben i dag i og med at jeg skulle på kjøreskolen for langkjøring med henger. Jeg vant jo auksjonen LSK hadde her i våres på et B96 førerkort. Hovedforskjellen på klasse B96 og BE er vekt. Maks tillatt totaltvekt på bil og tilhenger er 4250 kg med klasse B96.
Med førerkort klasse BE kan du trekke høyest tillatt totalvekt som er oppgitt i vognkortet på bilen. De som tidligere har trukket campingvogn med sitt førerkort klasse B, må gjerne utvide sitt førerkort til B96.
Det er ingen forskjell i opplæringen i disse to klassene. Det som derimot er forskjellig, er at man IKKE har førerprøve (praktisk prøve ved Statens Vegvesen) ved ervervelse av førerkort B96. Man kan uten problemer begynne med B96, for deretter å utvide ytterlig til BE på et senere tidspunkt.
Tidligere har jeg vært på lastesikringskurs og i dag tok jeg resten av kjøredelen. Gruet meg en del til ryggingen, det å kjøre rett frem er da ikke så vanskelig. Gikk mye bedre enn jeg trodde, en smule sliten etter langkjøringen. Jeg var innom Trafikstasjonen etter at jeg var ferdig på kjøreskolen for å hente ut nytt førerkort. Fikk da et midlertidig førekort og de inndro det gamle. 🙂 Regner med å ta oppkjøring på BE om ikke alt for lenge.

I dag ble jeg ferdig med siste rest av malerjobben, godt er det for nå begynte jeg å bli skikkelig lei. 🙂

Det kom en salmaker til stallen i dag for å sjekke salene til et par av hestene på stallen. I og med at jeg kjøpte en dressursal for ikke så lenge siden så syntes jeg det var greit at han tok en titt på salen og Kvikk. Kjekt å vite om en salmaker synes det samme som meg når det gjelder denne salen. Salmaker sa at salen var et godt kjøp og at den lå godt. Var ingenting å utsette på salen eller hvordan den satt på Kvikk. 🙂 Neste gang salmakeren kommer tilbake så håper jeg at jeg har fått tilbake den andre salen fra reparasjon så han får tittet på denne også.

Nå er det natta i huset her. Dårlig vane at det har blitt så sene kvelder. Nattinatt 🙂

kjoreskolen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

eken-kvikk

Stevnedag i dressur 25.09.16, LC1

eken-kvikk

Fineste vakreste Fjordingen min