in

Hestehelg med trening for Jonas Elvebakk

Dette har vært en skikkelig hestehelg med blant annet trening for Jonas Elvebakk. Lørdagen startet med en kjapp tur i stallen for å sette ut Kvikk slik at han skulle få stå lengst mulig ute før treningen med Jonas startet. Så hjem for litt frokost og kvalitetstid med mannen min og den andre firbeinte før en skikkelig hestehelg. 

Hestehelg

HestehelgNår stallarbeidet var tatt hentet jeg inn Kvikk slik at han fikk slappe av litt før vi måtte begynne å sale opp. Endelig ble klokken 12:45 og min time startet. En liten oppdatering om rådene fra veterinær før vi begynte å jobbe med bakparten og få Kvikk fremover. Kvikk jobbet bra og brukte ryggen og bakparten slik han skal. Veldig stolt av den hesten som alltid gir 110. Når jeg tror jeg ikke kan bli mer glad i han så blir jeg faktisk det. Jeg ble god og sliten etter økten jeg også. 

Etter at Jonas-treningen var over så var det på tide med høybæring. Hestene må ha mat de også. Lørdag var jeg i seng litt før klokken 22 og sov som en stein hele natten. 

Etter lørdagens trening hadde jeg regnet med en litt sliten hest som ikke kom til å orke og gi så mye som han gjorde på lørdagstreningen. Der tok jeg feil for jeg har ikke opplevd maken til fremdrift på denne hesten. Virker som han virkelig liker å trene på denne måten. Det føltes som om vi virkelig fløy til tider. Helt fantastisk. Gleder meg masse til neste gang, i mellomtiden skal vi trene masse på å aktivisere bakparten. 

Han ble god og svett under øktene denne helgen så i dag, mandag, ble det til at jeg barberte han. Denne gangen for første gang selv. Han har blitt barbert mange ganger tidligere, jeg har bare ikke turt å gjøre det. I dag lånte jeg en klippemaskin for å prøve selv. Jeg klipte litt før jeg fikk hjelp av Elise. Etter å sett litt på henne og hun viste meg hvordan å gjøre det så det ble penest mulig så gikk det mye bedre. Vi klipte ikke hele hesten, kun der han svetter mest for å gjøre det litt mer behagelig for han. 

Barbere hest

Takk til Elise som hjalp meg og som lagde hjerte på stumpen hans. 🙂 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

En fantastisk uke er snart over

Konebil – endelig i boks