in

Thassos – Hellas. Flott sted eller ikke?

Ferga fra Kavala til ThassosTo uker i Thassos er nå over, litt godt og litt sørgelig på samme tid. Ferien startet med fly fra Gardermoen til Kavala på fastlandet, liten busstur til kaia så ferge over til øya Thassos. Kavala er den nest største byen i nordlige Hellas. Etterfulgt av en busstur fra Thasos by til Skala Rachoni og til Louloudis Boutique hotell. 

Når vi kom til hotellet så vi at busssjåføren hadde gitt oss feil koffert, kofferten var helt lik min. Dersom du ikke fikk med deg den historien kan du lese om dette ved å  trykke HER. Kan le av det nå. 🙂

Louloudis Boutique hotell er et fire stjernes spa hotell, vi hadde nok større forventninger enn det vi fikk. På bildene av hotellet på Ving sin side vises det kun bilder av de mest eksklusive rommene.  Hotellet var super på service under hele oppholdet.

Overalt vi gikk så så man olivengårder. Rett ovenfor hotellet var det en olivengård hvor det stod en søt hoppe. Hun knegget med en gang hun så oss og tok gjerne imot litt kos. Hun var velfødt og i bra hold. Hyggelig å se at hester kan bli tatt godt vare på i “sydenlandene” også. Hører alt for mye om dårlig dyrehold at man tror nesten at ingen av dyrene blir tatt vare på andre steder enn i de rikere landene. 

Sporty på ferie Når vi er på ferie pleier vi alltid å starte dagen med en joggetur/gåtur. Vi gjorde det de første dagene er også, men det var liksom ikke noe sted å gå. Når vi hadde gått der det var mest naturlig så hadde vi ikke gått mer enn litt over 3 km. Vi er vandt med å ta en runde på 7-10 km om morgenen så det ble litt stusslig med en 3 km lang (kort) tur. Vi kunne selvsagt gått langs veien, men det finnes ikke gangvei og bilene kjører ikke spesielt pent her. 

Det å starte dagen med en morgentur er veldig hyggelig og en fin måte å bli bedre kjent med stedet på en måte som man kanskje ikke hadde blitt ellers. 

Vi fant fort ut at dette var et ganske så øde sted så vi bestemte oss for  å leie bil egentlig for å få tiden til å gå litt, vi hadde jo bestilt to ukers ferie så måtte jo få tiden til å gå. De sier at det skal ta 2 timer å kjøre rundt øya Thassos. Vi brukte lenger tid enn det, men nå skulle vi stoppe litt over alt også da. Måtte jo se på den fine utsikten, problemet var bare at den var ganske mange steder. Denne turen kan du lese om ved å trykke HER

Det tok et par dager før vi fant ut at Skala Rachoni var et ganske så alright sted å være. Louloudis Boutique hotell var det ingenting å klage på egentlig. Hotellet hadde en egen beach – Louloudis beach. Her ble vi faste besøkende. Hver eneste dag tok vi turen til Louloudis beach. God service og god mat i strandbaren. 

Louloudis beach

Bassengområdet på hotellet var absolutt ikke så ille det heller, men vi liker absolutt havet best. Det ble likevel til at vi avsluttet noen av dagene med et par timer ved bassenget. Vi gikk dit for en drink i bassengbaren en av de første kveldene, men drinker var ikke deres spesialitet. 

En kveld vi var ute å gikk langs beachen fant vi ut at stedet for en kveldsdrink var på nabohotellet. Et stort flott hotell med masse liv. Her hadde de “Live musikk”  og en aldeles nydelig frozen strawberry daiquiri.  Tror dette stedet hadde mye å si for at vi skulle trives her.

Det sies at 1 uke er for lite og at 2 uker er for mye. Vi syntes ikke helt det, kunne godt tenkt oss en uke til i varmen. Det var litt vemodig å reise hjem igjen.
Vi mistet rommet klokken 12, men bussen skulle ikke komme før 15:30. Vi sov lenge, gikk til frokost og tilbake for å slappe av litt på rommet igjen. Sjekket så ut og satte oss i restauranten på hotellet ute ved bassenget. Vi satt og snakket om alt og ingenting, koste oss en del som gjorde at tiden gikk ganske så fort. Vi spiste en deilig lunsj før bussen kom og hentet oss. Han bestilte tortilla mens jeg bestilte en Club Sandwich. Alt så så godt ut og det var mer enn nok mat så egentlig hadde det holdt med den ene retten. Vi delte rettene slik at vi begge fikk litt av hver. 

Bussen hentet oss og veien gikk tilbake til Thassos by for å ta fergen over til fastlandet. Mye fine måker å se fra fergen. Ble noen fine bilder av de også. 

Blinkskudd av måkene i Thassos

Blinkskudd av måkene i Thassos

Thassos by

Vi har hatt en fin ferie med masse sol, god mat og ikke minst i godt selskap.
Avslutningsvis må jeg si at selv om vi har hatt en fantastisk ferie så er ikke Thassos det første stedet vi reiser tilbake til. Jeg vil gjerne tilbake til Hellas da Hellas bare er et flott sted med masse flotte mennesker, men vi vil nok holde oss til Chaniakysten. Chaniakysten er absolutt ikke øde og der er det mye liv. 🙂 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kvikk ble gal av hjemlengsel

Min kjære pensjonerte rideskolehest