in

Ridetime på Kvikk igjen

I dag red jeg Kvikk for første gang siden han ble syk i midten av desember. Ridetime med min gamle ridelærer. Jeg booket en ridetime slik at jeg skulle få noen tips til hvordan ri han ordentlig. Han skal ris slik at han bruker hele kroppen. 

I dag som de andre dagene var det kun skritt som stod på agendaen. Kombinasjon av rolig og aktiv skrittmosjon. 🙂 Han var så fin, så rolig. Vi trente to-punkt sits, slik du ser på bildet under her. Stopp, rygge, sjenkelvikninger, få han i god formasjon og få han til å gå på tøylen. 

Til å ha stått i ro i 3 mnd må jeg si han er veldig rolig, det er akkurat som om han forstår hva som er bra for han selv. Han virket nesten litt glad når han merket at jeg skulle ri han. Jeg har savnet han veldig selv om jeg er sammen med han nesten hver dag. Jeg har virkelig savnet å ri hesten min. 

Han begynte å trave litt i dag, men gikk ned til skritt med en gang jeg ba han om det. Så det var kun et par steg i trav. I morgen derimot skal han få lov å trave i 15 minutter. Slik veterinæren har beordret så blir det 5 minutter skritt, 15 minutter i rolig trav så 10 minutter skritt igjen på rette spor. Ikke noe volter av noe slag enda. 

Han fikk gulrot etter ridetimen i dag. Gulrot er godkjent selv om det ikke er pære eller et gult eple. Må variere litt også. 

Jeg ser lyst på fremtiden som hesteeier. Blir masse ridetimer fremover bare han blir litt friskere, men jeg kommer til å ha ridetimer om jeg føler at jeg ikke rir han teknisk riktig nå i opptreningsfasen. Hans helse kommer først. Slik som Fred fra Bjerke Dyrehospital sa så skal skjema følges, men man må ta hensyn til Kvikk og hvordan han har det. Er han sliten så skal han ikke presses. 

Jeg sitter nå her storfornøyd etter dagens ridetime og gleder meg bare mer og mer til å trave han litt i morgen. 🙂 

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen min. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

En flott helg er snart over

Fremgang er lykke, men falt av hesten igjen