in ,

Sprangtrening, dressur og sprangstevne

Sprangstevne Fortuna, fine Kvikk (1)Fortuna Rideklubb hadde rideskolestevne i sprang søndag 24.04.04, samme dag som Adam Lambert konserten. I og med at Kvikk synes sprang er så morsomt så meldte jeg meg på sprangstevne, da i klassen 40 cm. Mitt mål var å galoppere gjennom hele banen og egentlig kun ha det moro. Pga dette stevne så meldte jeg meg på sprangtrening onsdagen føre. Grugledet meg veldig til timen. Først ble det bomtrening i galopp så hoppet vi stusshinder i ca 40 cm, ganske moro. Til sist ble det en liten bane. Litt usikker på høyden, men tror det var rundt 50-60 cm til slutt. Siste hinderet vi hoppet var det akkurat som om Kvikk tenkte at “jeg skal vise deg jeg, dette er ikke farlig”. Han overhoppet veldig, men det var gøy og jeg satt like godt på. Kvikk er fantastisk å hoppe med, han er lett å sitte på og hopper som oftest uten å nøle.

Torsdagen føre var det igjen den faste dressurtreningen. Denne gangen galoppbytter og øket galopp, alt for å forberede meg til sprangstevnet. Jeg hadde også en privattime med min tidligere ridelærer på lørdag. Denne gangen ble det kontragalopp.  Moro å prøve nye ting. Det er også en liten selvtillitsboost når jeg føler at jeg får det til og vet at jeg har kommet langt. Fra jeg tok over Kvikk og frem til nå, snart 2 mnd, så har jeg utviklet meg veldig. 🙂

Tilbake til sprangstevne. Jeg meldte meg på 40 cm, mitt mål var å komme meg igjennom banen i galopp og ha det gøy. Målet mitt ble oppnådd. Han brøt av til trav et par ganger, men var kjapt over i galopp. Jeg hadde det veldig moro. Tror jeg fint hadde kunnet hoppet 60 cm, men jeg synes det er litt skummelt enda og dessuten har jeg hørt at man burde stille i samme klassen 10 ganger før man hopper høyere. 🙂

Sprangstevne ble selvfølgelig filmet:

Nå er det bare å jobbe mot neste stevne, denne gangen dressur. 🙂 Her er noen bilder som ble tatt:

Sprangstevne Fortuna, fine Kvikk (7)

Sprangstevne Fortuna, fine Kvikk (9)

Sprangstevne Fortuna, fine Kvikk (10)

Clear Round

Clear round med Kvikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Adam Lambert Sentrum Scene 24.04.16

Clarion Collection Hotel Folketeateret