in

Jeg har tatt et valg

Jeg har tatt et valg. For meg så var dette et valg som var veldig vanskelig. Før jeg kommer til valget må jeg fortelle om noe som skjedde for 3 år siden.

Et valg ble tatt for 3 år siden. Vi bestemte oss for å slutte å røyke, altså mannen min og jeg. Vi bestemte at 1. januar 2013 var dagen vi skulle ta siste røyken for evig og alltid.

Min største redsel ved å slutte å røyke var å gå opp i vekt. På det meste har jeg veid 89 kg. August 2008 var vendepunktet når det gjaldt vekten. Januar 2009 veide jeg 65 kg. På ca 5 mnd gikk jeg ned 2o kg, de første 4 gikk jeg ned mai-august 2008. Raste ned i vekt og trivdes godt med vekten på 65 kg. Når jeg sluttet å røyke 1. januar 2013 veide jeg 70 kg, virket som om dette var trivselsvekten min. Så da når jeg sluttet å røyke fant jeg ut at jeg skulle slanke meg samtidig. I snart 3 år har jeg “slanket” meg, det har ikke hjulpet i det hele tatt. Jeg har fortsatt gått opp alt for mye. Slankingen denne gangen har blitt en såkalt jojo-slanking. Jeg er ikke fornøyd og føler at jeg presser og tvinger meg selv til ting jeg egentlig ikke har lyst til. Hver dag tenker jeg på hva jeg spiser og hva jeg skulle spist. Jeg er sliten i hodet av all denne fokuseringen på å gå ned i vekt. Det har ikke funket noe særlig og jeg er ikke så veldig glad.

Mannen min og jeg er røykfrie og har faktisk klart å slutte uten tilbakefall. Veldig stolt av det.

Jeg har tatt et valg

Valget jeg har tatt er at det nå er slutt på denne kroppsfikseringen og slankingen. Det har ikke hjulpet meg hittils. Heretter blir det ikke noe fokus på slanking. Nå blir det kun fornuftig mat og få tankene på rett kjør igjen. Jeg har en tro på at vekten vil gå nedover igjen når jeg slutter å fokusere så mye på det, da jo mer jeg fokuserer på slanking jo mer vil jeg ha og spiser ting jeg ikke burde. Nå har jeg tatt et valg om at jeg vil nyte det å være røykfri og nyte livet.

Legger ved et før og etter bilde, 65 kg i 2008. Hvor mye jeg veier nå snakker vi ikke om. 🙂

Et valg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Julebord 2015 er over

Tankefull lørdagsmorgen