in

Kavaletter og bomarbeid med Kvikk

Kavaletter og bomtrening

Hver onsdag deltar jeg på bomtime med Fortuna Rideklubb sin ridelærer, Elise. Nå i høstferien ble jeg alene på timen. Elise spurte om hun skulle sette opp noen hindre i dag, jeg var litt nølende så vi ble enige om noen søte små. Det ble gymnastikkhopping over søte små kavaletter. En kavalett er en opphøyd bom. 

KavaletterDet var en helt fantastisk time i dag selv om jeg er passe tett og har småfeber. Nå når det er oktober og brystkreftmåned passet vi på å matche i rosa. Vi startet så med å trave over bommene før det ble litt galopp på firkantsporet. Galopperte over bommene før Elise hadde annenhver bom og annenhver kavalett. Kavallettene startet på 20 cm, så 40 cm og på en eller merkelig måte ble siste kavalett stående sukkerbiter som målte 62 cm. Fôrrytteren min Gro hentet målestokken og sjekket høyden 🙂 
Denne timen må være den absolutt beste timen jeg noen gang har hatt når det gjelder denne type trening. Jeg var så avslappet, koste meg glugg og det samme gjorde fineste Kvikk. Gleder meg masse til neste time og til tiden fremover. 

Litt fakta om kavaletter og bomarbeid fra Norges Rytterforbund:

“Bommer og opphøyde bommer (kavaletter) er et godt alternativ til variert trening. Ved å ri over bommer og kavaletter får både hest og rytter trent sin balanse, og ved å variere avstandene mellom bommene kan man variere antall steg. Bommer er bra for koordinasjonen til hesten, spesielt hvis man har flere bommer etter hverandre. Hesten må da hele tiden tenke for å plassere beina riktig. Bomarbeid er også flott for å finne og forbedre takt og balanse.
Om man vil øke vanskelighetsgraden kan man ri kavaletter. Da er bommene litt opphøyd over bakken, slik at hesten er nødt til å løfte beina litt høyere enn den må over vanlige bommer. I tillegg til å være en god variasjon kan bommer og kavaletter være en god hjelp til å forbedre øvelser for alle typer hester. Når man legger ut bommer og kavaletter skal hesten tenke og plassere beina selv, men det er viktig at avstandene mellom er riktig.”

 

Video fra dagens trening: 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

På tide med en oppdatering

Chris Rock Oslo Spektrum 07.10.17