in

Innedag på selveste langfredagen

Sitter her og nyter kaffen min langfredagsmorgen. Klokken var ikke 8 enda når jeg stod opp. Litt tidlig å stå opp med tanke på at dette er en fridag, men tenk så mye man får ut av dagen når man ikke sover den bort. Det er overskyet og det snør, en typisk innedag med fyr i peisen. Koselig det da 🙂 

Innedag

InnedagJeg liker slike dager også jeg. Lese en god bok, dagdrømme om fremtiden og alt jeg ønsker å oppnå. Legge planer for hvordan jeg skal oppnå alt jeg vil. Fleste mine ønsker har jeg alt oppnådd, men noen er da fortsatt igjen. Noen ønsker har jeg selvsagt gitt opp da de er umulige. Jo da jeg har hørt “ingen ting er umulig, det tar bare litt lenger tid”. Det var en gang jeg ønsket å bli 10 cm høyere, det gikk ikke. 🙂

Savner hesten min her jeg sitter å koser meg med kaffen og bloggen min. Han er bare helt fantastisk. Når jeg tenker tilbake på den tiden jeg har observert han og de få gangene jeg red han før han ble min, må jeg si det har vært en merkelig reise.
Første gang jeg red Kvikk red jeg han pga at jeg skulle delta på et rideskolestevne i dressur, men falt av på trening. Hesten jeg egentlig skulle ri ble skremt av høyttaleranlegget på treningen. Jeg turte ikke ri henne og det ble da at jeg skulle ri Kvikk.
Kvikk hadde alltid et sprell på lur, men når stevnedagen kom merket jeg at hele han forandret seg. Tydelig at stevner var morsomme for han. Det virket som han forstod at alle så på han og at han nå skulle vise seg frem. 

Når jeg skulle lære arbeidstrav, da å sitte ned når hesten travet, var det på Kvikk. Ridelæreren ba meg ri uten stigbøyler på volte rundt henne. Kvikk merket at jeg var ustødig så han beveget seg slik at han støttet meg opp så jeg satt korrekt, dette høres nok rart ut. En god skolehest skal hjelpe rytteren på best måte. Kvikk har alltid vært god mot meg.
Har sett han når han har gjort sine sprell og tenkt for meg selv at han vil jeg ikke ri, tenkt om han gjør slik når jeg rir han?  Jeg fikk min første hest på fôr, Kalaha,  så jeg red han i rideskolen også. Kalaha ble solgt og jeg måtte finne meg ny fôrhest. Vanskelig å finne en hest til å ha på fôr når man er nybegynner så det måtte bli en av skolehestene. Det ble Vesla, men jeg følte at jeg ikke utviklet meg nok med henne. Så var jeg en liten tur innom Knotten, han hadde fôrrytter så han var ikke ledig alle dagene jeg ønsket. I og med at Kvikk skulle selges så var det ingen som hadde han på fôr. Jeg ville utvikle meg og ri så mye som mulig så da ble det han. Det var nok litt dumt på noen måter, for første gang jeg red han merket jeg fort at kjemien stemte og at han måtte bli min. 

Kjærlighet

Kjærlighet

Det å kjøpe Kvikk er en av de beste avgjørelsene jeg har tatt. Rart hvordan innleggene mine fort går over til å dreie seg om Kvikk. 🙂 

Solen

I skrivende stund dukket faktisk solen opp. Kanskje har den kommet for å bli og det ikke blir en innedag likevel. Uansett innedag eller ikke så vil dagen bli fin. Viktig å være positiv. Håper du har en fin dag og ønsker deg en fortsatt god påske. 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, fordi da blir jeg glad. 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Skjærtorsdag – tid for Crock Pot

Ukene går fort – avsluttet denne med sushidate