in ,

Mounted games – stafettleker på hest

På tide med en oppdatering fra hestefronten. På rideskolen har vi har gymnastikkhopping, banehopping og stafettleker. Mounted games – stafettleker på hest. Jeg fikk ri Knotten på disse timene. På gymnastikkhoppingen var første gangen jeg startet å hoppe i galopp. Jeg har jo følt at jeg ikke har kontroll da. Det er bare tull. Dette var forøvrig første gang jeg syntes hopping var skikkelig gøy og satset skikkelig.
På timen vi hadde banehopping prøvde jeg først uten pisk i hånden. Knotten er som oftest slik at har du ikke pisk i hånden så behøver ikke han galoppere ordentlig. Galoppen blir da sakte og med dårlig rytme. Har du en pisk i hånden så har han en veldig fin galopp. Trenger aldri å bruke pisken, trenger kun å holde den i hånden. Så andre runde med pisk så galopperte vi hele banen, jeg ble så ivrig at jeg glemte å roe ned til trav for å bytte galoppen. Godt man har en våken ridelærer. 🙂
Når det stod på planen at vi skulle ha Mounted games, altså stafettleker på hest, så tenkte jeg at dette var skummelt. Jeg er så lei negative tanker så når vi kom på timen nå sist torsdag og skulle ha stafettleker så tenkte jeg dette blir moro. Og moro ble det. Både hester og ryttere hadde et stort smil om munnen når timen var ferdig. Vi red slalåm gjennom noen pinner med en stafettpinne i hånden, vi skulle kun ha en hånd på tøylene. Når vi var igjennom skulle vi gi stafettpinnen videre til nestemann. Etter dette ble vi delt i 2 grupper. Den ene gruppen skulle flytte en flaske fra en tønne til en annen og avslutte med å gi en flaske videre til nestemann. Så var det koppleken, her skal man flytte en kopp fra en stav til en annen. Siste øvelse som vi gjorde som en gruppe var å ta en “dings” fra en pinne og legge i en bøtte for så raskest mulig komme til startpunktet igjen slik at neste kan begynne øvelsen.
Nå må jeg  jo fortelle at 3 av hestene er vante Mounted games -ponnier. Valentina, Krumme og Ikea har vært i gamet lenge. Dette var veldig tydelig. Knotten og Kvikk var nok en smule trege. 🙂 Siste øvelse så fikk Knotten opp farten veldig, man kunne se at dette var moro. Jeg måtte le litt av Knotten, det virket som om han tenkte – jeg skal vise disse mounted games ponniene jeg.
Det er veldig givende når man ser at alle har det moro, både ponnier og ryttere. For meg var det ekstra hyggelig når jeg så at Knotten koste seg veldig. Dette må vi gjøre igjen, det er snakk om å sette opp noen timer utenom rideskolen på dette, da må jeg og Knotten være med. 🙂

Mounted Games er stafett på ponniryggen utført i høy fart og med høy presisjon. Det konkurreres i lag på 4-5 ryttere, par og individuelt. Hver av rytterne skal igjennom en øvelse (race). Gjør de feil må rytteren rette opp denne før nestemann kan ri ut. Bildet er lånt fra nett.

mounted games

Jeg har fortsatt Vesla på fôr. Har slitt litt i det siste med å bøye henne og få henne til å holde galoppen, men har hatt noen privattimer så det kommer seg. 🙂

Vesla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Julebordsesong -alt nå?

Privattime med Vesla og Krumme på fôr