in

Koldtbord med masse god mat

Mai måned er måneden da mange i familien har bursdag. Mai 2016 var et ganske spesielt år i og med at mine svigerforeldre ble 70 år og mannen min ble 40 år. Så da feiret vi 180 års lag og jeg sa jeg kunne lage maten.

Koldtbord til 35 personer. Disse “rettene” lagde jeg:
Eggerøre og laks
Eggerøre og spekemat
Skalldyrkabaret
Karbonader med stekt løk
Ostefat og kjeks
Djevelegg
Potetsalat
Waldorfsalat
Kyllinglår
Salat
Roastbeef
Innbakte pølser
Leverpostei
Kokt skinke
Grovbrød og loff
Hadde selvfølgelig også sprøstekt løk, remulade, majones, flatbrød, sylteagurk og bordsmør.

Jeg synes det er moro å lage mat så denne muligheten ville jeg ikke la gå fra meg. Jeg har laget koldtbord tidligere, men ikke til så mange mennesker. Nå er ikke 35 personer så mye, men det er da en grei start på min “catering-karrière” . 🙂

Brukte ganske så mange nypoteter, bokser med rømme, bunter med vårløk og majones til potetsalaten. Jeg stusset litt på at det skulle være så mye ingredienser til 35 porsjoner. Neste gang følger jeg magefølelsen min, potetsalat var det nok av til å fore en hel hær. Karbonadene ble det igjen kun 3 av, jeg lagde 45 stk.

Matforberedelser

Jubilantene og gjestene virket fornøyd med maten. Noen takket kokken også 🙂 Koselig det.

Ferdig mat, koldtbord

Var moro å lage maten og jeg må si jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Jeg kommer nok aldri til å bruke et cateringfirma så lenge jeg lever. Gleder meg til neste gang. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Vakreste fjordingen – Kvikk

Tor Erik Gunstrøm og Øyvind Johannesen aka Raymon