in ,

Godt levert – Grete Roede uke 33

I en hektisk hverdag hvor man i tillegg synes det er vanskelig å finne på noe spennende og ikke minst sunt til middag er Godt Levert et godt alternativ. Godt levert selv beskriver tjenesten slik: “Godtlevert.no gir deg matvarer og oppskrifter på døren. Kokken Ole Martin Alfsen komponerer oppskriftene og setter sammen ukens meny. Ole Martin er programleder i “4-stjerners middag” på TV Norge og har skrevet suksessen «Familiekokeboka» sammen med Tom Victor Gausdal.”

Vi har prøvd alle menyene de har som er originalmeny, ekspressmeny, barnemeny, roedemeny og superekspress. Original og roede tar 20-45 minutter å lage mens ekspress og superekspress 15-25 minutter, så her kan man velge ut i fra hvor god tid man har i hverdagen. Jeg liker å lage mat og koser meg på kjøkkenet, da mannen min og jeg har noen kg for mye har vi valgt roedemenyen. Mye lettere å spise sunt når man får levert råvarer og oppskrift rett på døren, man slippe også turen i butikken hvor det frister av ting man ikke har godt av om man skal ned i vekt.

Godt levert – Grete Roede

Hver mandag får vi levert matpakken av en budbil. Det er alltid like moro å pakke ut råvarene for å se på de, har aldri opplevd å få dårlige råvarer. Grønsaker jeg kjøper selv i butikken har jeg opplevd mange ganger at det er dårlig, slik som isbergsalaten om du deler den i to er den ofte brun i midten. (trykk på bildene for å få de større). Da maten kommer mellom 17-21 må vi finne på mandagsmaten selv, denne mandagen ble det grillet kylling og salat.

Godt levert - Grete Roede 1Godt levert - Grete Roede

 

 

 

 

 

 

 

 

Godt levert – Grete Roede tirsdag

Laks med mangosalat

2 porsjonerHovedingredienser

300 g poteter
400 g laksefilet
1/2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
3 dråper Tabasco

Mangosalat

1 mangoIngredienser
1/2 agurk
1 vårløk
1/2 rød chilli
1-2 ss koriander
1/2 – 1 lime
2 dråper Tabasco
1/2 ts salt
1/4 pepper

  1. Sett over poteter til koking i lettsaltet vann.
  2. Ha salt, pepper og Tabasco på Laksen. Stek den i en stekepanne på middels varme.
  3. Skjær mango og agurk i teringer, vårløk i skiver, og finhakk chili og koriander. Bland alt sammen i en bolle. Ha i limesaft, smak til med Tabasco, salt og pepper.

1 roedeporsjon: 150 g laks + 150 g potet + 100 g = 415 kcal.

Et siste touch før maten kan serveres.

Siste finish før serveringLaks med mangosalat

Bon appétit

 

 

 

 

Jeg har aldri tenkt på å bruke mango i salat spesielt ikke til laksemiddagen, men det var utrolig godt. Her var mangosalaten med på å gjøre at det ikke ble tørt. Pleier alltid ha litt remulade eller smeltet smør til, men det trengte man absolutt ikke her. Dette blir nok en fin søndagsmiddag fremover, maten var også ganske lett å lage. Mengden mat var akkurat passe slik at man ble deilig mett, i stedet for overmett.

Godt levert – Grete Roede onsdag

Squashsuppe med kylling

2 porsjonerKuttede grønnsaker

1 squash
1/2 purre
1 fedd hvitløk
1 ts karri
1 ss solsikke/rapsolje
5-6 dl kjøttbuljong
1 potetGrønnsaker kokes i kjøttbuljong
250 g kyllingfilet
Salt og pepper

  1. Skjær squash og purre i biter, finhakk hvitløk. Skrell poteten og skjær den i biter.
  2. Varm en gryte med olje. Stek squash, purre, hvitløk og karri i et par minutter. Tilsett buljong og poteter og la det hele småkoke i 10 – 15 minutter til potetene er møre.
  3. Ta ut omtrent 3 dl av væsken fra gryten. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt og jevn. Spe på med resten av buljongen til den er passe tykk.
  4. Skjær kyllingfileten i Frem med stavmikserenstrimler og stek den i en panne på middels varme. Varm suppen opp igjen, tilsett kyllingen og la den trekke i suppen 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.

1 roedeporsjon: 500 g = 232 kcal (500 g suppe inkl 1 skive brød 307 kcal)

Bon appétit

Squashsuppe med kylling og brød

Nå er ikke jeg så glad i supper og de fleste sier at jeg er ganske kresen, ikke kan jeg skjønne det, men denne suppen var fyldig og god. Det negative her er at man bør ha en stavmikser for å få den gode smaken på suppen, vil tro at smaken blir litt annerledes om man ikke bruker den fordi da blir smakene “ikke blandet”. Suppen tok ikke så lang tid å lage, samt at det var ganske så lett. Dette er en suppe jeg vil tro passer til både voksne og barn. Denne suppen har jeg tenkt å servere som forrett på neste middag jeg holder, bare uten kyllingen så den passer som forrett til for eksempel helstekt indrefilet. Suppen bør serveres med et stykke brød da det er litt lite mat, med brødet ble det akkurat passe.

 

Da det ble noen timer dugnadsarbeid på taket til mor ble det “spagetti bolognese ala mor” torsdag, så siste Grete Roede denne uken ble fredag.

Godt levert – Grete Roede fredag

Spicy Satay Stir fry

2 porssjoner

80 g brun basmatiris
1/5 dl vann
Salt

1 ss ingefær
1 fedd hvitløkIngredienser til Spicy Satay Stir fry
1 ss solsikke-/rapsolje
1 vårløk
1 gul paprika
400 g strimlet svinekam
100 g aspargesbønner
1 pose Blue dragon Spicy Satay woksaus

  1. Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i omtrent 30 minutter under lokk. Fyll på mer vann ved behov. Sett til siden og la den etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, vend om rett før servering.
  2. Finhakk ingefær og hvitløk, kutt paprika i biter og vårløk i skiver. Skjær svinekjøttet i strimler.
  3. Varm olje i en wok eller stor stekepanne, ha i ingefær og hvitløk, og la det frese i oljen i omtrent 30 sekunder under omrøring. Tilsett svinekjøttet og fres det under omrøring i 2-3 minutter. Tilsett vårløk, paprika og bønner, og stek videre et par minutter slik at grønnsakene fortsatt er sprø. Ha i woksausen, bland alt forsiktig sammen og varm så vidt opp.

1 roedeporsjon: 320 g wok + 150 g brun basmatiris = 372 kcal

Bon appétit

Spicy Satay Stir fry

Spicy Satay Stir fry var ikke så sterk som jeg trodde den skulle være, den var god på smak. Smakte litt smør av sausen, kanskje ikke så rart når den ene ingrediensen i sausen er peanøttsmør. Den brune basmatirisen var mer mektig enn vanlig hvit ris, konsistensen var også litt mer “al dente” enn hva jeg er vant med. Kombinsasjonen med grønsaker, kjøtt og saus var veldig bra. Dette er en middag jeg vil bruke på lørdager. Jeg syns mengden mat var akkurat passe, men mannen min syntes det var litt lite.

 

Av alle tre rettene laks med mangosalat, squashsuppe med kylling og spicy Satay Stir fry er det vanskelig hvem som ble “favoritten”. Jeg vil lage suppen og satayen igjen det er helt sikkert, så jeg tror det ble uavgjort. Mannen min derimot mener Spicy Satay Stir fry var den beste av disse tre.

Anbefaler deg å prøve Godt levert på det sterkeste, vi har spart penger på  å ha Godt levert og ikke minst vi slipper å tenke ut hva vi skal lage hver dag. Med Godt levert blir det også variert og minst 1 middag med fisk per uke.

Følg med neste uke for mer Godt levert og Grete Roede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Solblekede øyenbryn, nei takk

Lørdag – Min favoritt dag